Περιβάλλον

Καλαμάτα: Ζημιές και χάος από το χτύπημα ανεμοστρόβιλου – Σαρωτικοί άνεμοι παρέσυραν τα πάντα (βίντεο)

Σοβαρές ζημιές προκάλεσε o ανεμοστρόβιλος που χτύπησε χθες το μεσημέρι την πόλη της Καλαμάτας, κυρίως στις οδούς Νέδοντος, Αρτέμιδος, κοντά στη ΔΕΗ και Αθηνών, στην περιοχή της Αγίας Τριάδας...

Ήταν λίγο πριν τις 14.00 το μεσημέρι και ενώ είχε σκοτεινιάσει ο τόπος στην πόλη, ισχυρός αέρας – ανεμοστρόβιλος μαζί με βροχή πήρε στο διάβα του ό,τι βρήκε μπροστά του, προκαλώντας καταστροφές.

Στην Αρτέμιδος, στο ρεύμα προς την Παραλία, 100 μέτρα πριν τη ΔΕΗ, έπεσε δέντρο κι έκλεισε το δρόμο, παρασύροντας και το δίκτυο του ηλεκτρισμού (μια κολώνα και τα καλώδια). Συνεργείο της Πυροσβεστικής έσπευσε για να κόψει τα κλαριά και να απομακρύνει το δέντρο από το δρόμο.

Λίγο πιο πάνω προκάλεσε ζημιές σε επιχείρηση, ενώ παρέσυρε τρέιλερ με βάρκα και το σφήνωσε στη νησίδα, στον τσιμεντένιο τοίχο, όπου υπάρχει υψομετρική διαφορά μεταξύ των δύο ρευμάτων της Αρτέμιδος.

Η Τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία προς τη ΔΕΗ και το φανάρι της Νέας Εισόδου, διοχετεύοντας σε γειτονικούς δρόμους την κίνηση, προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο.

https://youtu.be/iTe4dA1o3-k

Στο ρεύμα της Αρτέμιδος προς το κέντρο της πόλης δέντρα είχαν σπάσει ή ξεριζωθεί και είχαν πέσει προς την κοίτη του Νέδοντα.

Ακριβώς απέναντι, στη Νέδοντος, είχαν σπάσει αρκετά κλαριά από δέντρα, κυρίως ευκαλύπτους και είχαν πέσει στο δρόμο και στον ποδηλατόδρομο – πεζόδρομο, ενώ είχαν πέσει πεύκα προς την κοίτη του Νέδοντα.

https://youtu.be/rbblHmH2a5M

Στην οδό Αθηνών στην περιοχή της Αγίας Τριάδας ζημιές προκλήθηκαν σε τέντες, στέγες, τζάμια σπιτιών και καταστημάτων, ενώ στην οδό Παυσανία Λυκουρέζου είχε γείρει επικίνδυνα μια μεγάλη κολόνα της ΔΕΗ και από γειτονικό πεύκο έβγαιναν καπνοί.

https://youtu.be/8T3phJ3RGhQ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ