Κόσμος

Και ξαφνικά ο Σόρος στηρίζει Τραμπ! Αποκαλεί τη στάση του επί της Κίνας ως το «μέγιστο» επίτευγμα της εξωτερικής πολιτικής

Ήρθε η ώρα να το ζήσουμε κι αυτό! Ο George Soros, ο γνωστός αριστερός δισεκατομμυριούχος, που πολλάκις έχει συγκρουστεί με τις πολιτικές του Αμερικανού προέδρου Τραμπ, προχώρησε σε μερικούς επαίνους για τον Πρόεδρο σε μια δημοσίευσή του τη Δευτέρα το βράδυ για τη σκληρή στάση του απέναντι στην Κίνα, αλλά παρότρυνε το Κογκρέσο να μην επιτρέψει στον πρόεδρο να χρησιμοποιήσει τη Huawei - τον δεύτερο μεγαλύτερο κατασκευαστή smartphone στον κόσμο - ως διαπραγματευτικό τσιπ στον αγώνα του για επανεκλογή.

Ο Σόρος, είπε ότι ίσως η μόνη νίκη της εξωτερικής πολιτικής του Trump κατά τη διάρκεια της προεδρίας του ήταν "η ανάπτυξη μιας συνεκτικής και πραγματικά διπλής πολιτικής απέναντι στην Κίνα του Xi Jinping" και η κίνηση της κυβέρνησής του να δηλώσει το Πεκίνο ως «στρατηγικό αντίπαλο».

Ο Σόρος εξήρε επίσης την κίνηση της κυβέρνησης να τοποθετήσει την Huawei στον λεγόμενο "κατάλογο οντοτήτων" του Τμήματος Εμπορίου, ο οποίος εμποδίζει τις αμερικανικές εταιρείες να ασχολούνται με τον γίγαντα των τηλεπικοινωνιών.

Ο Soros έγραψε για τον τεταμένο ανταγωνισμό στην αγορά 5G και είπε ότι οι ΗΠΑ έχουν ένα πρωτοποριακό προβάδισμα έναντι της Κίνας. Ωστόσο, προειδοποίησε ότι ο Τραμπ "μπορεί σύντομα να υπονομεύσει τη δική του πολιτική επί της Κίνας και να παραχωρήσει το πλεονέκτημα στο Πεκίνο".

Είπε ότι πιστεύει ότι ο Trump θέλει να απελευθερωθεί από οποιουσδήποτε περιορισμούς από το Κογκρέσο και να είναι σε θέση να αφαιρέσει την Huawei από τη λίστα κατά την κρίση του. Η Κίνα επέμεινε ότι η Huawei θα πρέπει να απομακρυνθεί από τον κατάλογο ως προϋπόθεση για οποιαδήποτε εμπορική συμφωνία.

"Κατά την άποψή μου, θέλει να κανονίσει μια συνάντηση με τον Πρόεδρο Xi Jinping καθώς οι εκλογές του 2020 πλησιάζουν και κνα κάνει μια εμπορική συμφωνία μαζί του και θέλει το καθεστώς της Huawei στο τραπέζι ως ένα από τα διαπραγματεύσιμα χαρτιά του", έγραψε ο Σόρος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...