Περιβάλλον

Καίγονται σπίτια στο Κερί: Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στη Ζάκυνθο ενώ δεν πλησιάζουν τα αεροσκάφη λόγω των ανέμων-Βίντεο

Μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στη Ζάκυνθο, ενώ τα εναέρια μέσα δεν μπορούν να συνδράμουν λόγω των ισχυρών ανέμων. Μεταβαίνει στο νησί ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Φωτιά στη Ζάκυνθο: Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά που κατακαίει δύο χωριά στη Ζάκυνθο από τις 11 το πρωί. Γρήγορα η φωτιά εξαπλώθηκε προς το χωριό Κερί, ενώ βρίσκεται σε φάση υλοποίησης σχέδιο εκκένωσης των δύο χωριών (Αγαλάς και Κερί) με λεωφορεία του ΚΤΕΛ Ζακύνθου. Η αστυνομία έχει αποκλείσει τις εισόδους των δύο χωριών και ενημερώνει τους κατοίκους να εκκενώσουν τα σπίτια τους. Σαν τόπος συγκέντρωσης των κατοίκων έχει οριστεί η λίμνη Κερίου.

 

Στη Ζάκυνθο μεταβαίνει εκτάκτως και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, προκειμένου να συντονίσει τις επιχειρήσεις. Την ίδια ώρα, μεγάλες δυσκολίες αντιμετωπίζουν τα εναέρια μέσα κατάσβεσης, τα οποία λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, δεν μπορούν να πλησιάσουν στα μέτωπα. Πάντως, αρκετοί είναι οι κάτοικοι στο Κερί, που αρνούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Κάηκε σπίτι στο Κερί

Σύμφωνα με το ErmisNews, παρά τις τεράστιες και ηρωικές προσπάθειες που κατέβαλαν πυροσβέστες και εθελοντές, έγινε γνωστή η πληροφορία ότι κάηκε ένα σπίτι στη θέση Απελάτη στο Κερί Ζακύνθου. Η πληροφορία λίγη ώρα αργότερα επιβεβαιώθηκε. Το σπίτι ήταν κατοικήσιμο και βρισκόταν σε κοντινή απόσταση από το ξενοδοχείο που είχε εκκενωθεί νωρίτερα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι ένοικοι του είχαν απομακρυνθεί έγκαιρα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ