Κόσμος

Ισραηλινός αστροφυσικός: «Πώς η Ψευδοεπιστήμη της Κλιματικής Αλλαγής έγινε δημοφιλής» - Του εξαφάνισαν τη συνέντευξη για να μην ακουστούν αλήθειες!

«Οι δεκαπλάσιες μεταβολές στο CO2 τα τελευταία μισό δισεκατομμύρια χρόνια δεν έχουν καμιά συσχέτιση με τη θερμοκρασία»... Η δήλωση ανήκει στον καθηγητή Nir Shaviv, πρόεδρο του Ινστιτούτου Φυσικής Racah στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ.

Μόνο που τα λεγόμενά του δεν συμβάδιζαν με την κλιματική υστερία και την "Gretamania" και κατά συνέπεια: «Η συνέντευξή μου στο Forbes, λίγες ώρες μετά την δημοσίευση του άρθρου στο διαδίκτυο, απομακρύνθηκε από τους συντάκτες "επειδή δεν τήρησε τα συντακτικά μας πρότυπα" (ήταν η επίσημη δικαιολογία). Το γεγονός ότι έχει γίνει πολιτικά ανακριβές το να υπάρξει επιστημονική συζήτηση οδήγησε το κοινό να δεχθεί την ψευδοϋποστήριξη καταστροφικών σεναρίων» ανέφερε ο ίδιος.

Σε αυτήν την συνέντευξη λοιπόν ο αστροφυσικός έλεγε μεταξύ άλλων: «Η Δύση θα συνειδητοποιούσε τότε ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη δεν ήταν ποτέ και ποτέ δεν θα είναι ένα σοβαρό πρόβλημα ... Αρχικά, η ιστορία που ακούμε για το ότι η μεγαλύτερη αύξηση της θερμοκρασίας του 20ου αιώνα είναι ανθρωπογενής, ότι το κλίμα είναι πολύ ευαίσθητο στις μεταβολές του CO2 και ότι η μελλοντική αύξηση της θερμοκρασίας θα είναι επομένως μεγάλη και θα συμβεί πολύ σύντομα, απλώς δεν υποστηρίζεται από κανένα άμεσο στοιχείο, μόνο από μια διακριτική γραμμή κυκλικής συλλογιστικής. "

Και ο Shaviv συνεχίζει: "Δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι οι μεταβολές του CO2 ή άλλες αλλαγές στο ενεργειακό μπάτζετ προκαλούν μεγάλες διακυμάνσεις της θερμοκρασίας. Ωστόσο, υπάρχουν ενδείξεις για το αντίθετο. Οι δεκαπλάσιες διακυμάνσεις του CO2 τα τελευταία μισο δισεκατομμύριο χρόνια δεν έχουν καμιά συσχέτιση με τη θερμοκρασία. Ομοίως, η κλιματική αντίδραση σε μεγάλες ηφαιστειακές εκρήξεις όπως το Κρακατόα. Τα παραδείγματα οδηγούν στο αναπόφευκτο ανώτατο όριο των 1,5 βαθμών Κελσίου ανά διπλασιασμό του CO2 - πολύ πιο μέτριο από ό, τι προβλέπουν τα ευαίσθητα κλιματικά μοντέλα του IPCC. Ωστόσο, η μεγάλη ευαισθησία του τελευταίου είναι απαραίτητη για να εξηγήσει την θέρμανση του 20ού αιώνα, ή έτσι είναι εσφαλμένα σκεπτόμενο"

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...