Κόσμος

Ινδία: Μέσα στους επόμενους 18-19 μήνες θα παραλάβει τους S-400

Η Ινδία μέσα στο διάστημα των επόμενων μηνών θα παραλάβει από τη Ρωσία του αντιαεροπορικό σύστημα S-400.

Η Ρωσία θα παραδώσει το αντιαεροπορικό σύστημα S-400 στην Ινδία σε πλήρη συμμόρφωση προς το χρονοδιάγραμμα, εντός των επόμενων 18-19 μηνών, ενώ το συμβόλαιο έχει ήδη προπληρωθεί, ανέφερε ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός, Γιούρι Μπορίσοφ.

«Η προκαταβολή λήφθηκε και τα πάντα θα παραδοθούν σε πλήρη ακολουθία με το χρονοδιάγραμμα, εντός 18-19 μηνών», τόνισε ο Μπορίσοφ, στον ραδιοφωνικό σταθμό Rossiya 1.

Νωρίτερα φέτος, ο διοικητής της δύναμης του Ειρηνικού, ναύαρχος Φίλιπ Ντέιβιντσον, είχε χαρακτηρίσει ως πρόβλημα τη συγκεκριμένη ρωσο-ινδική συμφωνία για τους S-400.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον Μάικ Πομπέο, «οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ εξέφρασαν ανησυχίες στους ομολόγους τους στην Ινδία σχετικά με τα σχέδια της χώρας για αγορά ρωσικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας S-400.

«Έχουμε εκφράσει την ανησυχία μας για αυτό το σύστημα όπλων και πόσο δύσκολο είναι μερικές φορές να συνεργαστεί η Αμερική με ανθρώπους που σχετίζονται με αυτό», δήλωσε ο Πομπέο σε ειδησεογραφικά μέσα της Ινδίας.

Στις αρχές Οκτωβρίου, η Μόσχα και το Νέο Δελχί συνήψαν σύμβαση για την αποστολή των πυραυλικών συστημάτων S-400 της Ρωσίας στην Ινδία αξίας άνω των 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η συμφωνία υπογράφηκε κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψης του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ινδία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης