Κυβέρνηση

Θεοχάρης: Τι απαντά για την επιβολή φόρου στις βραχυχρόνιες μισθώσεις - Οι αποφάσεις θα ληφθούν μετά το τέλος της τουριστικής σεζόν

Με γραπτή δήλωση μετά τα σχετικά με την επιβολή φόρου στις βραχυχρόνιες μισθώσεις δημοσιεύματα,  απάντησε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης το βράδυ της Παρασκευής.

Στη γραπτή παρέμβασή του ο κ. Θεοχάρης σχετικά με τη φημολογία περί φορολόγησης των Airbnb ξεκαθαρίζει τα εξής:

«Όπως επανειλημμένα έχει δηλώσει η κυβέρνηση, για το θέμα των βραχυχρόνιων μισθώσεων δεν πρόκειται να υπάρξει κανένας αιφνιδιασμός. Η ρύθμιση του πλαισίου των βραχυχρόνιων μισθώσεων θα γίνει μετά το τέλος της τρέχουσας τουριστικής περιόδου και θα αποτελέσει συνολική κυβερνητική πρόταση.

Οδηγός για το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο θα είναι η διαφάνεια στις συναλλαγές, η προστασία των χρηστών αυτών των υπηρεσιών, η διασφάλιση του ανταγωνισμού στον τουριστικό κλάδο και η δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών», καταλήγει η ανακοίνωση του Χάρη Θεοχάρη.

Τα επίμαχα δημοσιεύματα για Airbnb

Όπως ανέφεραν οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας νωρίτερα την Παρασκευή (20.9.2019) το υπουργείο Τουρισμού φερόταν να εξέταζε την επιβολή «τέλους διαμονής» και στις βραχυχρόνιες μισθώσεις τύπου Airbnb, για λόγους ίσης μεταχείρισης με τα ξενοδοχειακά καταλύματα.

Τα ίδια σενάρια ανέφεραν ότι ο Χάρης Θεοχάρης, σχεδίαζε να προωθήσει στη Βουλή νέα νομοθετική ρύθμιση για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, η οποία θα διαφοροποιείτο σημαντικά σε σχέση με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο που θέσπισε η προηγούμενη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ