ΗΠΑ

Θανατική ποινή: Τι γνώμη έχουν οι Αμερικάνοι για τους δράστες μαζικών δολοφονιών

Όπως φαίνεται η πλειοψηφία των Αμερικανών δηλώνει πως επιθυμεί την επίσπευση της διαδικασίας για την επιβολή της θανατικής ποινής για υποθέσεις μαζικών δολοφονιών.

Περίπου έξι στους δέκα Αμερικανούς θέλουν να επισπευστεί η διαδικασία της επιβολής της θανατικής ποινής σε βάρος ατόμων που διαπράττουν μαζικές δολοφονίες, σύμφωνα με έρευνα της Rasmussen που ήλθε σήμερα στη δημοσιότητα.Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικά και διαδικτυακά έδειξε ότι το 59% των Αμερικανών τάσσεται υπέρ μιας πρότασης που θα επιταχύνει τη διαδικασία της επιβολής της θανατικής ποινής για όσους κατηγορούνται για μαζικές δολοφονίες.

Από την άλλη, το 21% των Αμερικανών δηλώνει αντίθετο, ενώ ένα ακόμη 21% παραμένει αναποφάσιστο σε σχέση με το συγκεκριμένο ζήτημα.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Ουίλιαμ Μπαρ έχει δηλώσει ότι θέλει να εξορθολογίσει τη δικαστική διαδικασία, προκειμένου να καταστεί πιο γρήγορη και πιο εύκολη σε ό,τι αφορά τις υποθέσεις μαζικών δολοφονιών και να επιβάλλεται πιο γρήγορα σε βάρος των δραστών η θανατική ποινή.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, τον Αύγουστο στον απόηχο δύο πολύνεκρων ένοπλων επιθέσεων που έλαβαν χώρα στο Τέξας και στο Οχάιο, είχε ζητήσει την επιβολή της θανατικής ποινής, άμεσα και με αποφασιστικότητα, σε βάρος ατόμων που διαπράττουν μαζικές δολοφονίες και εγκλήματα μίσους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ