Τεχνολογία

Η Huawei έτοιμη να λανσάρει υπηρεσία αναπαραγωγής βίντεο στη Ρωσία και άλλες χώρες

Τη δική της υπηρεσία αναπαραγωγής βίντεο σκοπεύει να λανσάρει η Huawei στη Ρωσία, αλλά και σε άλλες χώρες, ως απάντηση στις αμερικανικές κυρώσεις.

Η Huawei έχει βρει εναλλακτικές λύσεις παρά τις αμερικανικές απαγορεύσεις και είναι έτοιμη να λανσάρει τη δική της υπηρεσία αναπαραγωγής βίντεο στη Ρωσία και όχι μόνο.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του Τμήματος Κινητής στην Ευρώπη της Huawei, Χάιμε Γκονζάλο, ανέφερε στο ρωσικό RBK ότι η εταιρεία σκοπεύει να λανσάρει τη δική της υπηρεσία αναπαραγωγής στη Ρωσία και όχι μόνο μέσα στους επόμενους μήνες.

Η υπηρεσία, που θα είναι διαθέσιμη στις συσκευές της Huawei, θα περιέχει υλικό από δημοφιλείς πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων και των ρωσικών. Ο Γκονζάλο, βέβαια, ξεκαθάρισε ότι η εταιρεία δεν σκοπεύει να ανταγωνιστεί άλλους παρόχους όπως είναι το Netflix και το Spotify.

Η εν λόγω υπηρεσία βίντεο της Huawei έκανε την εμφάνισή της στην Κίνα, πριν από τρία χρόνια, και στην Ιταλία και στην Ισπανία το 2018. Ο Γκονζάλο δεν ανέφερε ποιες άλλες χώρες θα έχουν πρόσβαση σε αυτήν και πότε.

Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ απαγόρευσαν σε εταιρείες την προμήθεια εξοπλισμού στη Huawei και ως εκ τούτου οι υπηρεσίες της Google, όπως το λογισμικό Android, έχουν αποκλειστεί.

Η κινεζική εταιρεία, όμως, παρουσίασε το δικό της λογισμικό με την ονομασία «Harmony OS», το οποίο -όπως υποστηρίζει- είναι γρηγορότερο από το Android της Google.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ