Εσωτερική Ασφάλεια

Η κυβέρνηση δεσμεύεται να σφραγίσει τα σύνορα στον Έβρο

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, δήλωσε ότι η κυβέρνηση πρόκειται να σφραγίσει τα χερσαία σύνορα στον Έβρο, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την έξαρση των προσφυγικών ροών. Υπογράμμισε ότι στα νησιά δεν μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο αλλά «θα κάνουμε ό,τι πιο κοντινό υπάρχει σε αυτό».

Σε συνεντεύξεις που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο Ν. Παναγιωτόπουλος ότι η κυβέρνηση πρόκειται να σφραγίσει τα σύνορα στον Έβρο για να ανακοπούν οι προσφυγικές ροές, επισημαίνοντας ότι θα πράξουν «ό,τι πιο κοντινό υπάρχει σε αυτό» και στα ελληνικά νησιά, αυξάνοντας όλα τα μέσα επιτήρησης.

«Από τον Έβρο δεν περνάνε χιλιάδες, περνάνε πολύ λιγότεροι και οσονούπω δεν θα περνάει κανείς γιατί θα σφραγιστεί ο Έβρος. Κάτι τέτοιο όμως δεν μπορεί να γίνει στα νησιά. Θα κάνουμε ότι πιο κοντινό υπάρχει σε αυτό. Κατ΄ αρχήν σε όλο το μήκος και πλάτος των συνόρων χερσαίων και θαλασσίων θα αυξηθούν όλα τα μέσα επιτήρησης. Σκοπός η αποτροπή. Δεν είμαι σίγουρος ότι η αυστηρότερη επιτήρηση και η εντατικότερη επιτήρηση θα φέρει και την πλήρη αποτροπή. Νομίζω όμως ότι σε πρώτη φάση θα σφίξουν τα λουριά. Θέλουμε να εκπέμψουμε ένα αυστηρότερο σήμα ως προς τη συνολική στάση της κυβέρνησης και της χώρας στο θέμα των προσφύγων».

Παράλληλα, στάθηκε στη Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας με τις ΗΠΑ, η οποία, ανάμεσα σε άλλα, αναφέρεται στη χρήση του λιμανιού της Σούδας, μερική χρήση του λιμένα Αλεξανδρούπολης και δημιουργία υποδομών ώστε να συνεκπαιδεύονται αμερικανικά ελικόπτερα με τις ελληνικές δυνάμεις στη Κεντρική Ελλάδα. «Το κατεξοχήν όφελος είναι η εμβάθυνση της στρατηγικής μας συνεργασίας μέσα από την οποία η Ελλάδα αναδεικνύεται σε αξιόπιστο εταίρο και σύμμαχο των Ηνωμένων Πολιτειών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ