Κόσμος

Η Καρενμπάουερ αποκλείει συνεργασία των Χριστιανοδημοκρατών με την AfD

Φρένο στην πιθανότητα να συνεργαστούν οι Χριστιανοδημοκράτες με τους ευρωσκεπτικιστές της Εναλλακτικής για τη Γερμανία έβαλε η πρόεδρος της CDU Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ.

«Δεν πρέπει να συγκατοικήσουμε με την AfD, δεν πρέπει να πάμε στο κρεβάτι μαζί της, αυτό δεν έφερε αποτέλεσμα για κανένα συντηρητικό κόμμα στην Ευρώπη μέχρι τώρα», είπε η Κραμπ-Καρενμπάουερ, υπουργός Άμυνας της Γερμανίας από τον περασμένο Ιούλιο, στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD, μετά τη θεαματική άνοδο της AfD στις εκλογές αυτού του μήνα στη Σαξονία και το Βρανδεμβούργο, όπου η ακροδεξιά παράταξη έγινε δεύτερο κόμμα. Ο στόχος της CDU πρέπει να είναι να κερδίσει ξανά τους ψηφοφόρους που επέλεξαν την AfD, με συγκεκριμένες πολιτικές προτάσεις, συμπλήρωσε η ίδια, τονίζοντας πως η παράταξή της είναι υποχρεωμένη να πάρει ξεκάθαρα θέση εναντίον του κόμματος. Η CDU δεν μπόρεσε τους τελευταίους μήνες να δείξει πώς εννοεί να «ικανοποιήσει τις προσδοκίες των πολιτών», επεσήμανε η Κραμπ-Καρενμπάουερ και πρόσθεσε ότι αυτό είναι το συμπέρασμα των πρόσφατων εκλογικών αποτελεσμάτων.

Η Κραμπ-Καρενμπάουερ, ως πέρυσι επικεφαλής της κρατιδιακής κυβέρνησης στο μικρό δυτικογερμανικό κρατίδιο Ζάαρλαντ, ανέλαβε την ηγεσία της CDU διαδεχόμενη την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Ένα από τα βασικότερα καθήκοντά της θεωρείται πως είναι η ανανέωση και η ανασύνταξη του κόμματος, συμπεριλαμβανομένης και της αντιμετώπισης της απειλής των διαρροών ψηφοφόρων στην άκρα δεξιά. Όμως το μεγαλύτερο κόμμα της συμπολίτευσης δεν πήγε καλά ούτε στις ευρωεκλογές, ούτε στις κρατιδιακές εκλογές φέτος.

«Σφίγγα» η ΑΚΚ για την κούρσα διαδοχής της Μέρκελ στην καγκελαρία
Η Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ, που ανέλαβε επίσης πρόσφατα υπουργός Άμυνας, έχει δει τη δημοτικότητά της να υποχωρεί σημαντικά, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, αφού κατηγορήθηκε για ολισθήματα και γκάφες. Αναφερόμενη σε αυτά τα ατοπήματα, μίλησε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, για εμπόδια τα οποία «όλοι μας, συμπεριλαμβανομένου του εαυτού μου, δεν μπορέσαμε να ξεπεράσουμε με κομψότητα».

Η επικεφαλής του CDU, που συχνά χαρακτηρίζεται η επιλεγμένη διάδοχος της καγκελαρίου, απέφυγε να τοποθετηθεί ερωτηθείσα εάν ετοιμάζεται να συμμετάσχει στην κούρσα για την καγκελαρία. «Έχουμε καγκελάριο και είμαι η υπουργός Άμυνας και αυτό είναι καλό», περιορίστηκε να πει η Κραμπ-Καρενμπάουερ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...