Κόσμος

Η ιστορία του Game of Thrones σε μία ταπετσαρία (εικόνες)

Η γαλλική πόλη Μπαγιέ είναι γνωστή για την περίφημη μεσαιωνική ταπετσαρία της, μήκους 70,4 μ και πλάτους 0,5 μ, στην οποία απεικονίζονται 72 διαφορετικές εικόνες και 1.512 μορφές ανθρώπων και ζώων. Η ταπισερί αυτή εικάζεται ότι δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, καθώς υπάρχει ένα τμήμα της χωρίς κέντημα.

Τώρα όμως απέκτησε ακόμα μία. Πρόκειται για μία ταπετσαρία που απεικονίζει τα γεγονότα της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς του ΗΒΟ Game of Thrones.

https://www.instagram.com/p/ByC2v9EFUIM/?utm_source=ig_web_copy_link

https://www.instagram.com/p/Bx-vua_gImd/?utm_source=ig_web_copy_link

Η ταπετσαρία δημιουργήθηκε στη Βόρεια Ιρλανδία, όπου έγιναν τα βασικά γυρίσματα της σειράς. Περίπου 30 κεντήτριες δούλεψαν για 1.500 ώρες πάνω στο λινό ύφασμα ξεκινώντας την ιστορία από τον βασιλιά Ρόμπερτ Μπαράθιον που επισκέπτεται τους Σταρκ στο Winterfell.

Μετά από 87 μέτρα η παράσταση καταλήγει στις αιματοβαμμένες και μέσα στις φλόγες τελευταίες σκηνέςτης 8ης και τελευταίας αμφιλεγόμενης σεζόν του Game of Thrones.

Σύμφωνα με την επικεφαλής του έργου Βαλερί Ουίλσον, το όλο εγχείρημα δεν ήταν καθόλου εύκολο.

«Η ταπετσαρία του «Game of Thrones» είναι μία στιλιστική αναπαράσταση της γνωστής ταπετσαρίας της Μπαγιέ τόσο στα μοτίβα που έχουν χρησιμοποιηθεί όσο και στον τρόπο με τον οποίο ξετυλίγεται η ιστορία» δήλωσε η Βαλερί Ουίλσον στο Reuters.

https://youtu.be/usBqKZylxBk

Η ταπετσαρία θα εκτίθεται στο Hotel du Doyen, έως τις 31 Δεκεμβρίου.

https://www.instagram.com/p/B2cBJwsIMLS/?utm_source=ig_web_copy_link

https://www.instagram.com/p/B0DywL5HODu/?utm_source=ig_web_copy_link

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Η ΠΥΡΚΑΛ κλείνει: Χαρίζεται ο εξοπλισμός στην Ουκρανία; - Η τροπολογία του ΥΠΟΙΚ που έβαλε «φωτιά» στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Τα ερωτηματικά που προκύπτουν για να πάρα πολύ σοβαρό θέμα για την εθνική άμυνα της χώρας - Η ανακοίνωση του Ευάγγελου...