Κοινωνία

Η Ελληνίδα δημοσιογράφος που είχε μιλήσει το 1985 με τον αεροπειρατή που συνελήφθη στη Μύκονο!-Ηχητικό

Μία δημοσιογράφος είχε καταφέρει να μιλήσει με τον αεροπειρατή της TWA, το 1985, που συνελήφθη μετά από 34 χρόνια στη Μύκονο.

Ο λόγος για την δημοσιογράφο Κική Παππά, η οποία είχε πάρει αποκλειστική συνέντευξη από τον αεροπειρατή της TWA, που συνελήφθη χθες στη Μύκονο μετά από 34 χρόνια!

Μεταξύ άλλων, η δημοσιογράφος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 περιέγραψε τις στιγμές έντασης που έζησε τότε, πώς βρέθηκε στη Βηρυτό με ένα Καλάσνικοφ «κολλημένο» στα πλευρά της αλλά και τι της είπε τότε, πριν 34 χρόνια, ο αεροπειρατής που συνελήφθη χθες στη Μύκονο.

«Είμαστε στο 1985, καλοκαίρι, γίνεται η αεροπειρατεία στο αεροδρόμιο του «Ελληνικού», το αεροπλάνο της TWA, δύο Λιβανέζοι το παίρνουν και το πάνε Βηρυτό, μεταξύ των επιβατών είναι 15 Έλληνες και ο τραγουδιστής Ντέμης Ρούσσος μαζί. Η χώρα μας παίρνει από την Αμερική ταξιδιωτικές οδηγίες, που σημαίνει ότι  βουλιάζει τον τουρισμό. Είχαμε σε μία μέρα μέσα 1.200 ακυρώσεις. Ο τότε διευθυντής μου στη «Μεσηβρινή» με φωνάζει και μου λέει «πήγαινε στη Βηρυτό να κάνεις μία συνέντευξη στον Ντέμη Ρούσσο».

Η ίδια όμως, μόλις φτάνει στη Βηρυτό, ενημερώνεται ότι οι Έλληνες όμηροι και ο Ντέμης Ρούσσος αφέθηκαν ελεύθεροι. «Άρα δεν μπορούσα εκ των πραγμάτων να κυνηγήσω το θέμα «Ντέμης Ρούσσος»…

Κάπως έτσι, σε μια προσπάθεια να βγάλει είδηση, κάνει βόλτα στην πρώτη γραμμή. «Πάμε στην πρώτη γραμμή, κατέβασα το τζάμι και άρχισα να φωτογραφίζω και ξαφνικά με κατεβάζουν με τη βία και μου κολλάνε το καλάσνικοφ στα πλευρά, μου παίρνουν τη φωτογραφική μηχανή Σιίτες, 17 – 18 χρονών παιδιά οι οποίοι δεν μιλούσαν αγγλικά και στην απελπισία μου τους λέω «Look», και του δείχνω ότι είμαι από την ελληνική πρεσβεία».

Λόγω των καλών σχέσεων της Ελλάδας με τον αραβικό κόσμο, την άφησαν να φύγει. Μετά από μια περιπέτεια, καταφέρνει τελικά να φτάσει στο αεροδρόμιο όπου εκεί βρίσκονται και οι αεροπειρατές. «Κάποια στιγμή βλέπω έναν να κατεβαίνει τη σκάλα, να ανεβαίνει σε ένα τζιπ και να έρχεται προς το μέρος μας. Αφήνω το σακ βουαγιάζ, τρέχω προς το μέρος του και αρχίζω να του φωνάζω ότι είμαι Ελληνίδα δημοσιογράφος, αλλά δεν καταλάβαινε. Βρίσκω έναν Έλληνα που ήξερε αραβικά και του λέω: σας παρακαλώ κάντε τον μεταφραστή.

Στη συνέχεια έρχεται ο αεροπειρατής και το πρώτο που τον ρώτησα ήταν γιατί διαλέξατε το Eλληνικό. Αυτός μου απαντά ότι η συγκυρία ήταν τέτοια που τους βόλευε. Σε ερώτηση μου «γιατί κάνατε την αεροπειρατεία», μου απαντά: Δε σας είδα να συγκινήστε όταν το ίδιο συνέβη με το Ισραήλ όταν πήρε 1000 δικούς μας από το στρατόπεδο και τους μετέφερε στο Ισραήλ, θέλουμε να απελευθερωθούν οι σύντροφοί μας και να απελευθερώσουμε και εμείς τους ομήρους».
Τον ρώτησα: Πώς μπορέσατε να περάσετε με τόση ευκολία τα μέτρα ασφαλείας και εκεί μου λέει με αρκετή ειρωνεία «τη συνταγή δεν τη λέμε την εκτελούμε».

 

https://youtu.be/L2llWPSm7RU

Πηγή: ΘΕΜΑ 104,6

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...