Εθνικά θέματα

Η απάντηση των ΕΔ στον Ερντογάν: Έρχεται καταιγισμός πυρών & νυχτερινή διάβαση ποταμού από την ΧΧ ΤΘΜ!

Aπάντηση στις τουρκικές προκλήσεις δίνουν οι ΕΔ. Χθες, όπως ανέφερε πρώτο το Πενταπόσταγμα, «πολεμική» ενεργοποίηση από τις τουρκικές δυνάμεις στην Α.Θράκη με υλοποίηση σεναρίων που αφορούν καθαρά «συνθήκες κρίσης», πραγματοποίησαν οι Τούρκοι απέναντι στην ελληνική άσκηση «Παρμενίων-2019».

Πρόκειται για τουρκικές κινήσεις που βρίσκονται ήδη στο μικροσκόπιο της ελληνικής στρατιωτικής ηγεσίας, τόσο για την πραγματική σημασία τους όσο και για τις μελλοντικές προθέσεις των ΤΕΔ τους επόμενους μήνες γενικά, εν μέσω πληροφοριών για επικείμενη τουρκική επίθεση στην Συρία.

Ο Τουρκικός στρατός υλοποιεί εδώ και πέντε ημέρες άσκηση με κλήση εφέδρων με την άσκηση «Yıldırım-2019», η οποία ξεκίνησε από τις 23 Σεπτεμβρίου, και αφορά την δοκιμή ολόκληρου του σχεδίου επιστρατεύσεως στην Ανατολική Θράκη, το οποίο συνεχίζεται με επιτυχία, όπως είχε προγραμματιστεί αναφέρει το τουρκικό γενικό επιτελείο.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΔ

Φέτος για δεύτερη χρόνια πραγματοποιείται νυχτερινή διάβαση ευκαιρίας του ποταμού Νέστου στη περιοχή των Τοξοτών Ξάνθης, από την ΧΧ Τεθωρακισμένη Μεραρχία και ειδικότερα τις XXV και XXIV Τεθωρακισμένες Ταξιαρχίες, όπως αναφέρει  ο Γιάννης Νικήτας για το defencereview.gr

Η διάβαση του Νέστου θα πραγματοποιηθεί ταυτοχρόνως από δύο τεθωρακισμένες ταξιαρχίες στέλνοντας το μήνυμα των επιθετικών επιχειρήσεων νύχτα με σύμμαχο το σκοτάδι. Η άσκηση είναι ιδιαίτερα απαιτητική δεδομένου πως οι οδηγοί των μηχανοκίνητων μέσων θα διαβούν το ποτάμι νύχτα και θα κινηθούν από δρομολόγια έχοντας ως τελικό προορισμό το πεδίο βολών αρμάτων Ξάνθης. Εκεί σύμφωνα με το σενάριο θα πραγματοποιηθεί μάχη εκ συναντήσεως. Η άσκηση είναι προγραμματισμένη για τις επόμενες ώρες.

Στο τακτικό σενάριο ασκείται η 25η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία καθώς και η 24η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία οι οποίες θα πραγματοποιήσουν από κοινού επιθετικές ενέργειες με έμφαση στον πόλεμο των ελιγμών.

Η διάβαση ευκαιρίας του Νέστου υπό απόλυτο σκότος από την 22 ΕΜΑ, το 645 Μ/Κ ΤΠ καθώς και την 139 Α/Κ ΜΜΠ θέλει να καταδείξει τον υψηλό επαγγελματισμό των στελεχών στις νυχτερινές επιχειρήσεις ενώ τη ίδια ώρα οι μονάδες της 24ης ΤΘΤ θα πραγματοποιούν ταυτόχρονη διάβαση ευκαιρίας σε άλλα σημεία του ποταμού. Της διάβασης του ποταμού θα προηγηθεί τμήμα Καταδρομέων οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν αναγνωρίσεις και συλλογή πληροφοριών περί των «εχθρικών» κινήσεων.

Τη διάβαση ευκαιρίας θα ακολουθήσει η κίνηση του τακτικού συγκροτήματος προς τα υψίπεδα δυτικά της Ξάνθης μέσα από ένα καθαρά αρματικό περιβάλλον δίχως έντονες εδαφικές ανωμαλίες και λιγοστά υψώματα. Τη παραπάνω κίνηση θα υποστηρίξει με πυρά η 139 Α/Κ ΜΜΠ η οποία μετά τη διάβαση ευκαιρίας του Νέστου θα ταχθεί προς άμεση υποστήριξη των τμημάτων ελιγμού.

Η ταυτόχρονη κίνηση δύο ΤΘΤ θα αποτελέσει ένα από τα πλέον εντυπωσιακά στοιχεία της ΤΑΜΣ ΝΕΣΤΟΣ καθώς ο όγκος των εμπλεκόμενων δυνάμεων απαιτεί άριστο συντονισμού καθώς και τακτικό έλεγχο.

Από στρατιωτικής πλευράς τα μηνύματα που εκπέμπει ο διακλαδικός Παρμενίωνας, είναι πολλά και σίγουρα όχι εκείνα που είναι για το φαίνεσθαι στα παρατηρητήρια του Έβρου.

Οι πτήσεις των μαχητικών οι οποίες σε αριθμό και συχνότητα θα φτάσουν εκείνες του «Ηνιόχου», με σχεδόν 150 καθημερινές απογειώσεις, η ισχυρή παρουσία του προσωπικού Ειδικών Επιχειρήσεων από τον Έβρο έως το Καστελόριζο και τη Γαύδο, οι μονάδες επιφανείας του Πολεμικού Ναυτικού με σύνθετα επικαιροποιημένα σενάρια που δημιουργήθηκαν μέσα από κάθε μορφή και προκλητική κίνηση της Τουρκίας, είναι σαφείς απαντήσεις αποτροπής.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...