Απόψεις

Η Αντωνιάδου και το θλιβερό star system - Στην Ελλάδα είσαι ότι δηλώνεις

Να τελειώνουμε κάποτε με τα παραφουσκωμένα από ανύπαρκτους τίτλους και διακρίσεις βιογραφικά.

Ξεκινώ το σημερινό κείμενό μου, μ’ ένα ατόφιο «εύγε» προς την κυρία Ιωάννα Κωσταρέλλα, επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Συγχαρητήρια, για το προχθεσινό (23.9.19) άρθρο της, στις «Γνώμες» του «Βήματος», με τον τίτλο «Η αποκαθήλωση ενός ειδώλου και ο ρόλος του Τύπου».

Εύγε, για τον στιγματισμό ενός αναξιοκρατικού Συστήματος, ενός star system (Σύστημα κατασκευής Αστέρων), διασημοτήτων, με τους άγραφους κανόνες παραγωγής επικασσιτερωμένων λευκοσιδηρών δοχείων (γανωμένων ντενεκέδων!).

Με άλλα λόγια, μιλάμε για το γκρέμισμα της κυρίας Ελένης Αντωνιάδου, από την κορυφή του Ολύμπου στα τάρταρα του αυτοδιασυρμού της, στον οποίο συνέβαλε μερίδα των ελληνικών ΜΜΕ, γιατί όχι και εντελώς πρόσφατη και επιπόλαιη υπουργική βράβευσή της!

Και για να λέμε την πικρή αλήθεια, η καθηγήτρια κ. Κωσταρέλλα με το προχθεσινό της άρθρο, λύνει τη σιωπή των πολιτικών και ενημερωτικών αμνών, και απομυθοποιώντας την Αντωνιάδου συμβάλλει στην αυτοσυγκράτηση όλων εκείνων, οι οποίοι εντελώς ακρίτως, εντελώς επιπόλαια παρουσίαζαν, στις ειδήσεις και στα σχόλιά τους, για την Αντωνιάδου, τα φύκια ως μεταξωτές κορδέλες, χωρίς την απαιτούμενη έρευνα για το ψευδοβιογραφικό της.

Μιλάμε επομένως για ένα star system, που αλωνίζει, όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και παντού, όπου το χυδαίο κοινωνικό περιθώριο, με τις πλάτες διαττόντων αστέρων των ΜΜΕ, αλλά και πολιτικών του ισοπεδωτικού λαϊκισμού, δουλεύουν συστηματικά υπέρ της αναξιοκρατίας.

Αρκετά οι κάθε λογής Δουλτσινέες του Θερβάντες γελοιοποιούν και καταβαραθρώνουν ανθρώπινες αξίες, που θεμελιώνονται με ιδρώτα, αδιάκοπη νυχθημερόν έρευνα, με όραμα και πολύπλευρη επιστημονική και πολιτισμική δημιουργία και προσφορά.

Και συνεχίζω με κάποιες προτάσεις επί του πρακτέου:

  • Να τελειώνουμε κάποτε με τα παραφουσκωμένα από ανύπαρκτους τίτλους και διακρίσεις βιογραφικά. Εάν δεν αποκάλυπτε η Τelegraph την επικοινωνιακή απάτη της Αντωνιάδου, τότε δεν αποκλείεται να βλέπαμε την κυρία… εξ απορρήτων της NASA έτοιμη για άλλες βραβεύσεις στους προθαλάμους της Ακαδημίας Αθηνών και βάλε…
  • Στο χέρι και του Κοινοβουλίου μας είναι να ξεκαθαρίζει την ήρα από το σιτάρι για όλα τα μέλη του. Τόσο για τους βουλευτές, όσο και για τους υπουργούς δεν συνιστά απρέπεια, να ζητούν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής επαλήθευση των βιογραφικών, κυρίως για τους πανεπιστημιακούς τίτλους.
  • Στο χέρι όλων των επίσημων φορέων είναι να κάνουν το ίδιο. Αλλά και στο χέρι των δημοσιογράφων να ξεσκεπάζουν κάθε είδους φενάκη. Κάθε είδους αποκριάτικες μεταμφιέσεις…

Πηγή: in.gr (Πέτρος Μακρής)

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ