Κοινωνία

Ηράκλειο: Αναγνώρισε τον διαρρήκτη αλλά εκείνος αθωώθηκε – Εξελίξεις για την κλοπή των 70.000 ευρώ!

Μέχρι τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Ανατολικής Κρήτης έφθασε ηλικιωμένη από χωριό του Ηρακλείου, η οποία πριν από λίγες ημέρες ήρθε τετ-α-τετ με τους διαρρήκτες που εισέβαλαν στο σπίτι της, αρπάζοντας κοσμήματα αξίας άνω των 50.000 ευρώ αλλά και μετρητά ύψους 20.000 ευρώ...

Αν και η ίδια επιμένει ότι αναγνώρισε με βεβαιότητα 37χρονο συγχωριανό της ως τον έναν από τους δύο διαρρήκτες, το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου αθώωσε τον κατηγορούμενο λόγω αμφιβολιών.

Η Εισαγγελία Εφετών Ανατολικής Κρήτης έκανε δεκτό το αίτημα της πολιτικής αγωγής και άσκησε έφεση κατά της απαλλακτικής απόφασης. Κατά συνέπεια, η υπόθεση που ήδη έχει πυροδοτήσει πλήθος συζητήσεων στην τοπική κοινωνία, θα έχει συνέχεια στις δικαστικές αίθουσες.

Εκτός από την ιδιοκτήτρια, τον 37χρονο αναγνώρισε και ένας γείτονας της ηλικιωμένης, ο οποίος επίσης κατέθεσε στο δικαστήριο. «Άκουσα ένα θόρυβο από το δρόμο. Είδα δύο άτομα να τρέχουν. Παραξενεύτηκα για το πού πάνε. Αναγνώρισα μόνο τον έναν. Τον κατηγορούμενο. Είμαι υπερβέβαιος ότι είναι αυτός» υποστήριξε μεταξύ άλλων ο μάρτυρας.

Ο ίδιος πάντως ο κατηγορούμενος επιμένει – σύμφωνα με το cretalive.gr, στην αθωότητα του και ισχυρίζεται ότι το επίμαχο βράδυ βρισκόταν έως αργά στο πατρικό του.

Αυτό κατέθεσε και ο πατέρας του αλλά και ένας γείτονας τους, ο οποίος υποστήριξε ότι από το μπαλκόνι του σπιτιού του έβλεπε τον 37χρονο να είναι στο σπίτι του μέχρι και τα μεσάνυχτα οπότε και αποχώρησε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ