ΗΠΑ

ΗΠΑ προς Ευρώπη: «Μην αγοράζετε όπλα μόνο από την ΕΕ αλλά και από εμάς»

Οι ΗΠΑ, τονίζουν πως θέλουν η Ευρώπη, να δαπανούν χρήματα για όπλα που είναι πλήρως συμβατά με τις απαιτήσεις του ΝΑΤΟ.

«Όταν οι Ευρωπαίοι δαπανούν χρήματα για την άμυνα, θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι τα χρήματα που δαπανούν είναι πλήρως συμβατά με τις απαιτήσεις του ΝΑΤΟ. Δεν θέλουμε να ξοδεύουν σε μέρη που δεν είναι  συγχρονισμένα με τις αποστολές του ΝΑΤΟ».


Αυτό δήλωσε ο Αμερικανός πρέσβης στην ΕΕ, Γκόρντον Σοντλάντ σε τηλεφωνική ενημέρωση με δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

Ο διπλωμάτης σχολίασε την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, ο οποίος επισκέφθηκε τις Βρυξέλλες για να συναντηθεί με τους νεοεκλεγμένους επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων.

«Το ΝΑΤΟ εξακολουθεί να είναι η κορυφαία ειρηνευτική δύναμη της Ευρώπης και θέλουμε η Ευρώπη να αγοράζει το καλύτερο όταν αναζητά στρατιωτικό εξοπλισμό. Μερικές φορές το καλύτερο παράγεται στην Ευρώπη και μερικές φορές αλλού, όπως στις ΗΠΑ. Δεν θέλουμε μόνο προστατευτισμό και μόνο χρήματα να δαπανώνται στην Ευρώπη, γιατί οι αγορές μας, η DARPA (Αμερικανική Υπηρεσία για Νέα Πολεμική Τεχνολογία) και άλλα ιδρύματα είναι πλήρως ανοιχτά για να συζητήσουν ευρωπαϊκά έργα. Όμως, οι νέοι νόμοι που η Ευρώπη σχεδιάζει, μας ενοχλούν επειδή το επίπεδο  ανοίγματος δεν καλύπτει την αντίθετη κατεύθυνση από τις ΗΠΑ», ανέφερε ο Σοντλάντ.

Με τον τρόπο αυτόν σχολίασε τη νομοθεσία απαιτώντας από τα κράτη μέλη της ΕΕ να προτιμούν τις συμφωνίες όπλων της Ένωσης.

Σύμφωνα με τον διπλωμάτη, αυτό πρέπει να διορθωθεί το συντομότερο δυνατό. Ωστόσο, η γλώσσα της νομοθεσίας είναι ακριβώς αυτή. Πρόκειται μόνο για μία από τις πολλές εμπορικές διαμάχες μεταξύ Ευρώπης και Ηνωμένων Πολιτειών, γράφει το βουλγαρικό δημοσίευμα.

 

echedoros-a.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...