ΗΠΑ

ΗΠΑ: Παραιτήθηκε ο ειδικός επιτετραμμένος του Τραμπ για την Ουκρανία

Την παραίτησή του υπέβαλε ο ειδικός επιτετραμμένος του Ντόναλντ Τραμπ για την Ουκρανία, Κερτ Βόλκερ, καθώς κατονομάστηκε στην καταγγελία του μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος σχετικά με την τηλεφωνική συνομιλία του Αμερικανού προέδρου με τον Ουκρανό ομόλογό του, που οδήγησε στην έναρξη της έρευνας για «προδοσία» εις βάρος του Τραμπ.

Σύμφωνα με την καταγγελία αυτού μάρτυρα, που φέρεται να είναι μέλος της CIA, ο Βόλκερ μίλησε με τον προσωπικό δικηγόρο του Τραμπ, τον Ρούντι Τζουλιάνι, σχετικά με τον «περιορισμό της ζημιάς» εξαιτίας της προσπάθειας του Aμερικανού προέδρου να πιέσει τον Βολόντιμιρ Ζελένσκι να δώσει εντολή να διενεργηθεί έρευνα σχετικά με τον Τζο Μπάιντεν, πολιτικό αντίπαλο του μεγιστάνα.

Την παραίτηση του Βόλκερ αποκάλυψε πρώτη η State Press, εφημερίδα εκδιδόμενη από φοιτητές του πανεπιστημίου της Πολιτείας της Αριζόνας, που συνεργάζεται και υποστηρίζει κέντρο μελετών, του οποίου ο μέχρι χθες ειδικός επιτετραμμένος του Λευκού Οίκου για την Ουκρανία είναι εκτελεστικός διευθυντής. Η παραίτηση Βόλκερ έγινε καθώς η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής θέλει να τον κλητεύσει να καταθέσει στις 3 Οκτωβριόυ στο πλαίσιο της έρευνας εις βάρος του Τραμπ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...