Κοινωνία

Ηγουμενίτσα: Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στο πλοίο Olympic Champion (εικόνες-βίντεο)


Η φωτιά εκδηλώθηκε στο πλοίο Olympic Champion τις πρωινές ώρες. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ξεκίνησε από φορτηγό στο γκαράζ. Στο πλοίο επέβαιναν 538 επιβάτες και 79 μέλη πληρώματος. Δύο άτομα μεταφέρθηκαν στο κέντρο Υγείας για τις πρώτες βοήθειες.

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η φωτιά στο επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο Olympic Champion που εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί λίγα μόλις μέτρα από το λιμάνι στην Ηγουμενίτσα. Το πλοίο είχε φτάσει στην Ηγουμενίτσα από την Πάτρα και είχε ως τελικό προορισμό τη Βενετία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού η φωτιά εκδηλώθηκε το πρωί στο γκαράζ του πλοίου Olympic Champion όπου επέβαιναν 538 επιβάτες, 79 μέλη πληρώματος και 293 οχήματα και εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο Ηγουμενίτσα – Βενετία.

https://youtu.be/KhbkROYlZoo

Στο σημείο έσπευσαν περιπολικό του Λιμενικού, ένα ρυμουλκό σκάφος καθώς και ένα πλοιάριο του Πυροσβεστικού Σώματος.

Δύο από τους επιβάτες (ένας Έλληνας και ένας αλλοδαπός) μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Κ.Υ. Ηγουμενίτσας για την παροχή πρώτων βοηθειών.
Θαλάσσια ρύπανση δεν διαπιστώθηκε. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, θα διενεργηθεί προανάκριση.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ξεκίνησε από το γκαράζ των οχημάτων πιθανότατα από κάποιο φορτηγό όχημα. Όλοι οι επιβάτες αποβιβάστηκαν έγκαιρα χωρίς να κινδυνεύσει κανείς.

https://youtu.be/X3ndRiABPbg

Η ανάρτηση Πλακιωτάκη για τη φωτιά

Ανάρτηση για τη φωτιά έκανε και ο Υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης.

«Ασφαλείς όλοι οι επιβάτες. Οι συντονισμένες προσπάθειες πληρώματος και Λιμενικού απέδωσαν το καλύτερο αποτέλεσμα» έγραψε ο υπουργός στο Facebook

https://www.facebook.com/plakiotakis/posts/10156889089423471&width=500

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...