Εσωτερική Ασφάλεια

Ζεσταίνουν τις μηχανές τους τα παπάκια της πρώην ΔΕΛΤΑ – Ποιοι θα είναι οι νέοι αναβάτες

Μπορεί στην ΓΑΔΑ να ζεσταίνουν τις μηχανές στα περίπου 30 «παπάκια» της ομάδας ΔΕΛΤΑ και να τα έχουν αραδιάσει στην σειρά στο πίσω υπόστεγο του κτηρίου, η δυσκολία όμως δεν είναι στα μηχανάκια αλλά στους αναβάτες που θα στελεχώσουν την νέα ομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεκάδες Αστυνομικοί προσεγγίστηκαν πρόσφατα από επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να στελεχώσουν την νέα μηχανοκίνητη μονάδα της Αστυνομίας, πλην όμως συνάντησαν πεισματικές αρνήσεις καθώς φαίνεται πως δεν θέλουν να συνδέσουν την υπηρεσιακή τους καριέρα με μια ομάδα, εν προκειμένω την πρώην ΔΕΛΤΑ που άφησε τις χειρότερες εντυπώσεις στους πολίτες σε διαδηλώσεις χρησιμοποιώντας ανεξέλεγκτη και αυθαίρετα σκληρή βία εναντίων τους και μάλιστα τις περισσότερες φορές επί δικαίων και αδίκων.

Έπειτα από αυτή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ όπως αναφέρουν οι πληροφορίες έχουν ξεκαθαρίσει σ’ όλους του τόνους πως η νέα μηχανοκίνητη ομάδα που είναι στα σκαριά, σαφώς και δεν θα ονομάζεται ΔΕΛΤΑ και παράλληλα δεν θα παρουσιάζει την ίδια εικόνα που παρουσίαζε η περιβόητη ΔΕΛΤΑ τις εποχές της παντοκρατορίας της, στο πολυώροφο κτήριο της Λ. Αλεξάνδρας.

Άλλωστε και οι ίδιοι οι αξιωματικοί που ασχολούνται με την στελέχωση της νέας ομάδας δεν θέλουν να συνδέσουν τ’ όνομα τους και την υπηρεσιακή τους καριέρα με εικόνες σαν αυτές που παρουσίαζε η ΔΕΛΤΑ κατά τις εφορμήσεις της.

Κατά συνέπεια, η νέα ομάδα θα λειτουργεί με κανόνες, θα τηρεί την νομιμότητα, θα αντιμετωπίζει με αποφασιστικότητα δύσκολες καταστάσεις και ταραχές, πάντα κάτω από την καθοδήγηση και τις εντολές του κέντρου επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Στις φωτογραφίες που αποκαλύπτει το Newsit.gr (Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου) διακρίνονται στο πίσω υπόστεγο της ΓΑΔΑ στην σειρά τα «παπάκια» τα οποία έχουν επισκευαστεί, έχουν συντηρηθεί και είναι έτοιμα, όταν βρεθούν οι αναβάτες να ξεκινήσουν να λειτουργούν με περιπολίες πέριξ των Εξαρχείων αρχικά και στην συνέχεια …βλέπουμε.

Τέλος η νέα μηχανοκίνητη Μονάδα αναμένεται να είναι έτοιμη να αναλάβει δράση όταν ενταχθούν πλήρως στο δυναμικό της ΕΛ.ΑΣ η περίπου 1.500 Ειδικοί Φρουροί που προσελήφθησαν πρόσφατα από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ