Ρωσία

Ζελένσκι για ανταλλαγή κρατουμένων: Ατό είναι το πρώτο βήμα για το τέλος του πολέμου με τη Ρωσία

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, οι σχέσεις Ρωσίας και Ουκρανίας, μετά την ανταλλαγή κρατουμένων, σηματοδοτούν μία καινούργια περίοδο για τις δύο χώρες.

Ως το πρώτο βήμα μιας διαδικασίας προκειμένου να τελειώσει η αντιπαράθεση στην περιοχή Ντονμπάς της Ουκρανίας χαρακτήρισε τη σημερινή ανταλλαγή κρατουμένων με τη Ρωσία ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Είπε πως η ανταλλαγή κρατουμένων συμφωνήθηκε με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν και εξέφρασε την ελπίδα για μια συνάντηση σύντομα του λεγόμενου «σχήματος της Νορμανδίας» ανάμεσα στην Ουκρανία, τη Ρωσία, τη Γαλλία και τη Γερμανία προκειμένου να εκτονωθεί ο πόλεμος με τους φιλορώσους αυτονομιστές.

Ο Ζελένσκι είπε πως πρέπει να γίνουν όλα τα βήματα προκειμένου «να τελειώσει αυτός ο φρικτός πόλεμος», αναφερόμενος στη σύγκρουση με τους φιλορώσους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία.

Πριν από λίγο τα αεροπλάνα που μετέφεραν Ουκρανούς και Ρώσους κρατουμένους στο πλαίσιο της συμφωνίας ανταλλαγής κρατουμένων προσγειώθηκαν στο Κίεβο και στη Μόσχα αντίστοιχα, σύμφωνα με τα πρακτορεία ειδήσεων Reuters και AFP.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ