Κόσμος

Επέζησε από καρκίνο του μαστού και διέσχισε 4 φορές τη Μάγχη χωρίς να σταματήσει! (Βίντεο)

Έναν πραγματικό άθλο κατάφερε μια Αμερικανίδα, η οποία διέσχισε τέσσερις φορές τη θάλασσα της Μάγχης, κολυμπώντας χωρίς να σταματήσει.

Η Αμερικανίδα, η οποία επέζησε από καρκίνο του μαστού, είναι από σήμερα ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που κατάφερε να διασχίσει την Μάγχη κολυμπώντας τέσσερις φορές χωρίς να σταματήσει, επιτυγχάνοντας το εγχείρημα αυτό σε 54 ώρες.

Η Σάρα Τόμας από το Κολοράντο στις δυτικές ΗΠΑ έφτασε σήμερα το πρωί κοντά στο Ντόβερ, στη νότια Αγγλία, καταχειροκροτούμενη από τη μικρή ομάδα ανθρώπων που την υποδέχθηκε. «Αισθάνομαι λίγο άρρωστη», ακούγεται να λέει σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Facebook.

Αφιέρωσε το επίτευγμά της σε άλλους ανθρώπους που νίκησαν τον καρκίνο

Η 37χρονη κολυμβήτρια ανοιχτής θαλάσσης, η οποία πέτυχε τον στόχο της αυτόν έναν χρόνο μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας της για καρκίνο του μαστού, αφιέρωσε το επίτευγμά της στους άλλους ανθρώπους που έχουν επιζήσει μετά την εμφάνιση καρκίνου.

«Ο καρκίνος σου προκαλεί έναν φόβο που δεν φεύγει ποτέ», εξομολογήθηκε η Αμερικανίδα, αλλά ο στόχος της να διασχίσει τέσσερις φορές την Μάγχη την βοήθησε να συνεχίσει την μάχη της κατά της νόσου. «Ήταν πολύ σημαντικό για μένα να έχω έναν στόχο και όνειρα πέρα από τον καρκίνο», είπε.

Πριν από την Τόμας, τέσσερις κολυμβητές είχαν καταφέρει να διασχίσουν την Μάγχη τρεις φορές συνεχόμενα.

https://www.facebook.com/bbcnews/videos/331472714298567/

Κατά το εγχείρημά της να γίνει ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που θα κατάφερνε να την διασχίσει τέσσερις φορές συνεχόμενα, η Τόμας κατανάλωνε μόνον υγρά. Η ομάδα υποστήριξής της που την ακολουθούσε με σκάφος, της πετούσε ανά διαστήματα ένα μπουκάλι που περιείχε ένα μείγμα υδατανθράκων, ηλεκτρολυτών και λίγη καφεΐνη, με λίγο χυμό μήλου για να έχει καλύτερη γεύση.

«Αυτό έτρωγα σε όλη τη διαδρομή», δήλωσε. Μόλις έφτασε προσπάθησε να πιει σαμπάνια, αλλά είδε ότι δεν μπορούσε να την καταπιεί. Σε δηλώσεις που έκανε στο BBC είπε ότι αισθάνεται εξαντλημένη και μουδιασμένη και ότι το αλάτι της θάλασσας της είχε ξεράνει τον λαιμό. Επίσης την είχε τσιμπήσει μέδουσα στο πρόσωπο. «Ελπίζω να κοιμηθώ για την υπόλοιπη μέρα», πρόσθεσε. «Είμαι αρκετά εξαντλημένη και κουρασμένη τώρα, αυτό είναι βέβαιο».

Ο κολυμβητής ανοιχτής θαλάσσης Λιούις Πιου χαιρέτισε σε μήνυμά του στο Twitter το «εξαιρετικό, εκπληκτικό και υπεράνθρωπο» επίτευγμα της Αμερικανίδας κολυμβήτριας. «Ακριβώς την στιγμή που πιστεύουμε ότι έχουμε φτάσει στα όρια της ανθρώπινης αντοχής, κάποιος σπάει τα ρεκόρ», σημείωσε για την Τόμας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ