Εσωτερική Ασφάλεια

Εξάρχεια: "Σκληρή" απάντηση του Ρουβίκωνα για τις εκκενώσεις καταλήψεων - Οργανώνουν "επίθεση" με... κοκτέιλ πάρτι στο "ΒΟΞ" - Βίντεο

Οι αντιεξουσιαστές που φυλάσσουν το κτίριο του "ΒΟΞ" στα Εξάρχεια, τραβάνε το σκοινί της αντίστασης, με τη διοργάνωση ενός... κοκτέιλ πάρτι.

Ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα καλεί σε πάρτι σήμερα Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου στην κατάληψη του ΒΟΞ σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Αλέξανδρου Καλαφάτη για το Open TV.

 

Ήταν 29 Αυγούστου όταν αστυνομικοί των ΜΑΤ οι οποίοι κυνηγούσαν νεαρούς που έκαναν επεισόδια, έφτασαν μέχρι την πλατεία και μάλιστα οι ταραχές είχαν επεκταθεί και στην κατάληψη ΒΟΞ. Εκεί λοιπόν είχαν προκληθεί κάποιες ζημιές, με τον Ρουβίκωνα να αναφέρει σε σημερινή ανάρτησή του ότι διοργανώνει ένα κοκτέιλ πάρτι σήμερα το βράδυ στην κατάληψη ΒΟΞ προκειμένου να καλυφθούν οι ζημιές που είχαν προκληθεί τότε από τους αστυνομικούς.

Η κατάληψη ΒΟΞ απασχολεί έντονα τόσο την αστυνομία αλλά και τον Ρουβίκωνα, ο οποίος φοβάται ότι η συγκεκριμένη κατάληψη δεν θα αποτελέσει εξαίρεση στο σχέδιο της κυβέρνησης για να εκκενωθούν τα υπό κατάληψη κτίρια στα Εξάρχεια. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία δεν προτίθεται να κάνει κάποια επιχείρηση στο συγκεκριμένο κτίριο που έχει ιδιαίτερο συμβολισμό για την αναρχική ομάδα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν βρίσκεται κάτι τέτοιο στα σχέδια της.

Η κατάληψη ΒΟΞ φυλάσσεται από αντιεξουσιαστές, ενώ ηγετικό στέλεχος της ομάδας είχε προειδοποιήσει ότι σε περίπτωση που μπουν αστυνομικοί στην κατάληψη θα υπάρξει απάντηση, ενώ είχε προσθέσει με νόημα ότι «υπάρχει ένα σκοινί που το τραβούν δύο πλευρές, αν κοπεί το σχοινί θα πέσουμε όλοι»

https://youtu.be/eC34g3uEDCg

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ