Επιστήμη

Εντυπωσιακές εικόνες! Ο πλανήτης Κρόνος πλησιάζει τη Γη σε όλο του το μεγαλείο-Βίντεο

Οι φαντασμαγορικές φωτογραφίες από τον Κρόνο εντυπωσιάζουν, καθώς ο πλανήτης, πραγματοποιεί την πλησιέστερή του προσέγγιση στη Γη.

Η Διαστημική Υπηρεσία δημοσίευσε τις τελευταίες της φωτογραφίες από τον Κρόνο, καθώς ο πλανήτης κάνει την πλησιέστερη προσέγγιση του στον πλανήτη μας για φέτος. Στην απίστευτη φωτογραφία ο μεγαλοπρεπής γίγαντας του Ηλιακού μας Συστήματος δείχνει με κάθε λεπτομέρεια τις αλλαγές στην θυελλώδη του ατμόσφαιρα.

Όπως φαίνεται στην φωτογραφία που τράβηξε η κάμερα του διαστημικού τηλεσκοπίου Hubble, η τεράστια καταιγίδα που μαινόταν στο βόρεια πολική περιοχή του Κρόνου έχει πια κοπάσει.

 

 

Ωστόσο, «υπάρχουν άλλες μικρότερες θύελλες στον πλανήτη, που κάνουν την εμφάνισή τους όπως σκάνε τα ποπκόρν όταν τα βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων», σημειώνει η NASA.

Η συγκεκριμένη εντυπωσιακή φωτογραφία τραβήχτηκε στις 20 Ιουνίου φέτος και δίνει μια φαντασμαγορική εικόνα των δακτυλίων του Κρόνου, καθώς ο τεράστιος αέριος γίγαντας γέρνει προς τη Γη, κάνοντας το πλησιέστερο πέρασμα της ετήσιας τροχιάς από τον «γαλάζιο πλανήτη».

Στην κοντινότερή του απόσταση, ο Κρόνος απέχει περί τα 845 εκατ. μίλια από τη Γη μας.

Δείτε το βίντεο:

https://youtu.be/Pqbra4mX3IU

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ