Οικονομία

Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στις τιμές καυσίμων μετά τις εξελίξεις στη Σαουδική Αραβία

Έχουν εντατικοποιηθεί οι έλεγχοι στην Αττική, στον απόηχο των εξελίξεων στη Σαουδική Αραβία.

Ελέγχους στην Αττική πραγματοποιούν κλιμάκια της Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται και έλεγχοι διασταύρωσης τιμών, στον απόηχο των εξελίξεων στη Σαουδική Αραβία.

Εντατικοί έλεγχοι βρίσκονται σε εξέλιξη, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη Σαουδική Αραβία και τις ανησυχίες που έχουν ενσκήψει για τις επιπτώσεις στην ελληνική αγορά καυσίμων μετά τις επιθέσεις στα διυλιστήρια που «εκτόξευσαν» τις τιμές διεθνώς.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, κ. Νίκος Παπαθανάσης, μετά από ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για το θέμα, επεσήμανε ότι οι οι έλεγχοι συνεχίζονται και δεν έχει παρατηρηθεί, μέχρι στιγμής, κανένα σημείο κερδοσκοπίας.

Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σε ανακοίνωσή του, τονίζει ότι παρακολουθεί στενά την πορεία των γεγονότων και την επίδρασή τους στην εσωτερική αγορά καυσίμων.

Όπως σημειώνει, πραγματοποιούνται εντατικοί έλεγχοι διασταύρωσης στοιχείων τιμών μεταξύ των δηλωθεισών στο πληροφοριακό σύστημα «FUEL PRICES» τιμών και των πραγματικών τιμών αντλίας.

Ακόμη, κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή πραγματοποιούν κυλιόμενους ελέγχους στην Αττική.

Επίσης, ενημερώνονται οι αποκεντρωμένες υπηρεσίες Ανάπτυξης των Περιφερειών προκειμένου οι μηχανισμοί ελέγχου να παρακολουθούν την εξέλιξη των τιμών.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται, έχει συσταθεί ad hoc ομάδα για την παρακολούθηση, καταγραφή και ανάλυση των διεθνών τιμών.

Όπως σημειώνεται, μέχρι σήμερα η αγορά κινείται σε φυσιολογικούς ρυθμούς και δεν παρατηρούνται αποκλίνουσες τιμές σε σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο.

Ωστόσο, το υπουργείο καλεί τους καταναλωτές που τυχόν παρατηρήσουν φαινόμενα παραπλάνησης μπορούν να απευθύνονται στο «1520» και στο e-mail [email protected].

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...