Κόσμος

Ενοχλημένο το Βερολίνο από τα σχόλια για τη Μέρκελ στο τηλεφώνημα Τραμπ - Ζελένσκι

Οι λεπτομέρειες στο τηλεφώνημα Τραμπ-Ζελένσκι που αφορούσαν στη Γερμανίδα καγκελάριο, έχουν δυσαρεστείσει το Βερολίνο.

Τη δυσαρέσκεια της γερμανικής πλευράς έχουν προκαλέσει, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αναφορές των Τραμπ και Ζελένσκι στην Άνγκελα Μέρκελ που περιλαμβάνεται στο αντίγραφο της τηλεφωνικής τους συνομιλίας που είδε το φως της δημοσιότητας.

Το περιεχόμενο της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Ουκρανός ομόλογός του Βολοντίμιρ Ζελένσκι και η οποία ήλθε στο φως της δημοσιότητας, εν μέσω της έρευνας που έχει ξεκινήσει η Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ για την αποπομπή του προέδρου των ΗΠΑ, φέρεται να έχει δυσαρεστήσει αξιωματούχους της Γερμανίας, οι οποίοι και εκτιμούν ότι ο Ουκρανός πρόεδρος υποτιμά - όπως φαίνεται στα αντίγραφα της συνομιλίας - τις προσπάθειες της Άνγκελα Μέρκελ να σταθεροποιήσει την κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με πληροφορίες του Spiegel.

Συγκεκριμένα, στην τηλεφωνική του συνομιλία με τον Ζελένσκι, ο Τραμπ υποστηρίζει - σύμφωνα με τα αντίγραφα της συζήτησής τους που δημοσιοποιήθηκαν - ότι η Γερμανία δεν έχει κάνει τίποτα σχεδόν για την Ουκρανία, σημειώνοντας ότι η Άνγκελα Μέρκελ «μιλάει για την Ουκρανία, αλλά δεν κάνει τίποτα». Όπως φαίνεται στο αντίγραφο της συνομιλίας, ο Ζελένσκι σπεύδει να συμφωνήσει.

«Ναι, έχετε απόλυτο δίκαιο. Όχι απλά 100%, αλλά στην πραγματικότητα 1.000% και μπορώ να σας πω το εξής: Μίλησα με την Άνγκελα Μέρκελ και συναντήθηκα μαζί της, επίσης μίλησα και με τον Μακρόν και τού είπα ότι δεν κάνουν τόσο όσα πρέπει να κάνουν σε ό,τι αφορά τις κυρώσεις», λέει ο ίδιος, σύμφωνα πάντα με το περιεχόμενο του τηλεφωνήματος Τραμπ - Ζελένσκι.

Σύμφωνα με το Spiegel, η στάση αυτή του Ουκρανού προέδρου και η ετοιμότητά του να συμφωνήσει με τον Τραμπ στο ότι η Γερμανίδα καγκελάριος «δεν κάνει τίποτα» για τις εντάσεις στις σχέσεις μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας, έχει προσβάλει τη γερμανική κυβέρνηση.

Η απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων να προχωρήσει στη διαδικασία αποπομπής του Ντόναλντ Τραμπ ήλθε στο φως των αποκαλύψεων περί φερόμενης σκευωρίας με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μετά από καταγγελία ανώνυμου πληροφοριοδότη περί τηλεφωνικής επικοινωνίας Τραμπ – Ζελένσκι, κατά τη διάρκεια της οποίας ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε από τον Ουκρανό ομόλογό του να διερευνήσει τον γιο του πρώην Αμερικανού αντιπροέδρου, Τζο Μπάιντεν, για την κατηγορία της διαφθοράς.

Εν συνεχεία, ο Λευκός Οίκος έδωσε στη δημοσιότητα αντίγραφα από τη συνομιλία μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...