ΗΠΑ

Ενισχύεται ο τυφώνας "Ουμπέρτο" - Κατευθύνεται στις Βερμούδες

Ακόμη δεν έχει επέλθει η κανονικότητα στα τροπικά νησιά κι ένας ακόμη τυφώνας είναι έτοιμος να περάσει από τις Βερμούδες.

Τα τροπικά νησιά προσπαθούν ακόμα να κλείσουν τις πληγές που άφησε ο ισχυρός τυφώνας Ντόριαν, κατηγορίας 5, που κατέστρεψε τις υποδομές, σκοτώνοντας δεκάδες ανθρώπους και αφήνοντας άστεγους περίπου 70.000.

Ο τυφώνας Ουμπέρτο ενισχύθηκε σε καταιγίδα κατηγορίας 2 και αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω καθώς πλησιάζει το νησί των Βερμούδων το βράδυ της Τετάρτης, προειδοποίησε το εθνικό κέντρο τυφώνων των ΗΠΑ (NHC).

«Τα στοιχεία από το αεροσκάφος υποδεικνύουν ότι οι άνεμοι έχουν αυξηθεί φτάνοντας τα 160 χλμ/ώρα με ισχυρότερες ριπές» αναφέρει η NHC. «Προβλέπεται επιπλέον ενίσχυση κατά τις επόμενες 36 ώρες και ο Ουμπέρτο αναμένεται να εξελιχθεί σε σημαντικό τυφώνα από σήμερα ή το πρωί της Τετάρτης».

Η τελευταία πρόβλεψη δείχνει τον Ουμπέρτο να πλησιάζει τις Βερμούδες το βράδυ της Τετάρτης, σύμφωνα με την NHC.

Οι Βερμούδες, δημοφιλής τουριστικός προορισμός γνωστός για τις ροζ αμμώδεις παραλίες, είναι αυτοδιοίκητη κυριαρχία του Ηνωμένου Βασιλείου που βρίσκεται βόρεια της Καραϊβικής, περίπου 650 μίλια ανατολικά από τη Βόρεια Καρολίνα.

Η NHC είχε προειδοποιήσει ότι ο Ουμπέρτο θα μπορούσε να εξελιχθεί σε τυφώνα. Όπως μεταδίδουν τα Μέσα, οι Μπαχάμες έχουν ήδη επηρεαστεί από τον Ουμπέρτο, κλείνοντας προσωρινά τα μικρά αεροδρόμια και μερικοί κάτοικοι χρειάστηκε να αναζητήσουν προσωρινά καταφύγιο. Τα τροπικά νησιά προσπαθούν ακόμα να κλείσουν τις πληγές που άφησε ο ισχυρός τυφώνας Ντόριαν, κατηγορίας 5, που κατέστρεψε τις υποδομές, σκοτώνοντας δεκάδες ανθρώπους και αφήνοντας άστεγους περίπου 70.000.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...