Κοινωνία

ΕΚΤΑΚΤΟ: Δύο νεκροί και τέσσερις αγνοούμενοι στις Οινούσσες - Ανετράπη λέμβος με μετανάστες

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την στιγμή επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στη θαλάσσια περιοχή βόρεια των Οινουσσών.

Έχουν ανασυρθεί δύο άτομα νεκρά, ενώ αγνοούνται τέσσερα άτομα. Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 12 άτομα.

ανανέωση

Ένα τετράχρονο παιδάκι και ένα βρέφος, ανασύρθηκαν νεκρά από τη θαλάσσια περιοχή των Οινουσσών μετά την ανατροπή λέμβου με μετανάστες.

Στο σημείο είναι σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση του λιμενικού σώματος και της Frontex για τον εντοπισμό ακόμα τεσσάρων ατόμων που επέβαιναν στη λέμβο και αγνοούνται.

Έως τώρα έχουν διασωθεί 12 άτομα, μεταξύ των οποίων πέντε άντρες, τρεις γυναίκες, τρία μικρά παιδιά κάτω των 6 ετών και ένα 12χρονο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο σκάφος με τους μετανάστες επέβαιναν συνολικά 18 άτομα.

Στο σημείο του συμβάντος έχουν σπεύσει σκάφη του Λιμενικού Σώματος και της Frontex, ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας και αεροσκάφος της Frontex, τα οποία συμμετέχουν στις έρευνες διάσωσης.

Το ναυάγιο έγινε αντιληπτό περίπου στις 11 το πρωί, όταν διαπιστώθηκε η ύπαρξη μιας βάρκας που είχε ανατραπεί. Αμέσως κινητοποιήθηκε το επιβατηγό πλοίο «Νήσος Ρόδος» που έπλεε στην περιοχή, συμμετέχοντας στην επιχείρηση έρευνας που σύντομα εξελίχθηκε και σε διάσωσης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές