Κόσμος

Είδαν τον «χάρο» με τα μάτια τους: Παραλίγο «σύγκρουση» αλεξιπτωτιστών και μαχητικών F-15!

Ένα τρομερό περιστατικό συνέβη στη Βρετανία με πρωταγωνιστές δύο μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-15 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ που εκτελούσαν πτήση σε περιοχή όπου εκείνη την στιγμή δύο αλεξιπτωτιστές έκαναν ελεύθερη πτώση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο αλεξιπτωτιστές παραλίγο να έρθουν «πρόσωπο με πρόσωπο» με τα δύο μαχητικά αεροσκάφη F-15, μια σύγκρουση που θα είχε αδιαμφισβήτητα ένα μοιραίο τέλος, ωστόσο το περιστατικό έχει προκαλέσει αρκετούς προβληματισμούς και ανησυχία.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, επικαλούμενο πληροφορίες του BBC, οι αλεξιπτωτιστές κατάφεραν να καταγράψουν, στις κάμερες κράνους που διέθεταν, τα μαχητικά αεροσκάφη F-15 που πετούσαν με ταχύτητες 560 χιλιομέτρων την ώρα.

Πως εξελίχθηκε το περιστατικό

Οι δύο αλεξιπτωτιστές που πραγματοποιούσαν ελεύθερη πτώση απέφευγαν «τελευταία στιγμή» τη σύγκρουση με δύο F-15 κοντά στην αεροπορική βάση Lakenheath της βρετανικής Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας (RAF), που είναι η βάση για την 48η Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (USAF).

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι πιλότοι των μαχητικών αεροσκαφών θα έπρεπε να είχαν ενημερωθεί για την κίνηση και την δραστηριότητα σε εξέλιξη από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας της περιοχής, ενώ την ίδια στιγμή η USAF προσπαθούσε να ενημερώνει διαρκώς τους πιλότους για τους δύο αλεξιπτωτιστές για λόγους ασφαλείας, με αποτέλεσμα να αποφευχθεί το εφιαλτικό σενάριο.

Αξίζει να σημειωθεί πως παρόμοιο περιστατικό συνέβη και τον περασμένο Απρίλιο, όταν και πάλι αλεξιπτωτιστές που έκαναν ελεύθερη πτώση παραλίγο να χτυπήσουν με μαχητικό F-15 κοντά στην αεροδιάδρομο Chatteris, καθώς σε αυτό εδράζονται και δραστηριοποιούνται πολλές σχολές αλεξιπτωτιστών

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...