Κοινωνία

Δύο συλλήψεις για πρόκληση πυρκαγιών σε Ρόδο και Ηράκλειο

Στη Ρόδο, το απόγευμα του Σαββάτου συνελήφθη μια Ελληνίδα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ως υπαίτια για πρόκληση εμπρησμού από αμέλεια σε ξερά χόρτα.

Σε δύο συλλήψεις προχώρησε η πυροσβεστική, για πρόκληση πυρκαγιάς, στη Ρόδο και το Ηράκλειο Κρήτης.

Στη Ρόδο, το απόγευμα του Σαββάτου συνελήφθη μια Ελληνίδα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ως υπαίτια για πρόκληση εμπρησμού από αμέλεια σε ξερά χόρτα. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Ασγουρού, του δήμου Ρόδου.

Επίσης, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, η πυροσβεστική συνέλαβε έναν Έλληνα στο Ηράκλειο Κρήτης. Σε αυτή την περίπτωση ο συλληφθείς θεωρήθηκε υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση σε ξερά χόρτα και υπολείμματα καλλιεργειών, στην περιοχή Βασιλειές, του δήμου Ηρακλείου Κρήτης.

Με αυτή την αφορμή, η πυροσβεστική υπενθυμίζεται ότι κατά την αντιπυρική περίοδο δεν επιτρέπεται το κάψιμο σκουπιδιών και ξερών χόρτων και κλαδιών στην ύπαιθρο. Επίσης, υπογραμμίζεται ότι η πρόκληση πυρκαγιάς αποτελεί ποινικό αδίκημα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...