Κόσμος

Δόγμα Όρμπαν στην Ουγγαρία: Η μετανάστευση να παραμείνει εκτός των συνόρων της Ευρώπης!

Η ασφάλεια των λαών της Ευρώπης είναι πρωταρχικής σημασίας, δήλωσε την Κυριακή ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Πίτερ Σζιτζάρτο, σχολιάζοντας τις βόμβες στη Λυών την προηγούμενη ημέρα. Η μετανάστευση, είπε, πρέπει να παραμείνει εκτός των συνόρων της Ευρώπης.

"Συμπάσχουμε με τους Γάλλους φίλους μας σε αυτές τις ώρες θλίψης και πόνου και πιστεύουμε ότι από αυτή την επίθεση δεν θα υπάρξουν πλέον άλλα θύματα", δήλωσε ο Szijjarto σε μια δήλωση που εύχεται την πλήρη ανάνηψη των τραυματιών

"Η θέση της Ουγγαρίας είναι σαφής: η ζωή στην Ευρώπη δεν πρέπει να επιτρέπεται να αναπτυχθεί έτσι ώστε να φοβόμαστε για τη ζωή μας όταν στέεκόμαστε σε στάση λεωφορείου, στην αγορά του δρόμου ή σε συναυλία επειδή μερικοί άνθρωποι που ζουν στην Ευρώπη θέλουν να μας καταστρέψουν".

Υπενθυμίζεται πως ένας επιτιθέμενος κατάφερε να σκοτώσει έναν 19χρονο άνδρα και τραυμάτισε εννέα άλλους σε προάστιο της Λυών το Σάββατο. Το γαλλικό κανάλι BFM ανέφερε ότι ο επιτιθέμενος ήταν Αφγανός που γεννήθηκε το 1986.

Πάντως οι "προοδευτικοί" της Ευρώπης δεν έχουν με τι άλλο να "χτυπήσουν" τον Όρμπαν και το γύρισαν στον...φεμινισμό!

Η Σουηδέζα σοσιαλδημοκρατική βουλευτής, Helene Fritzon, επέκρινε έντονα την κυβέρνηση της Ουγγαρίας λέγοντας ότι δεν υπάρχουν γυναίκες στην κυβέρνηση και ότι το ποσοστό των γυναικών στο κοινοβούλιο έχει μειωθεί. Σύμφωνα με την Fritzon, η κυβέρνηση Orban "πληρώνει τις γυναίκες για να έχει περισσότερα παιδιά".

Ο πρεσβευτής της Ουγγαρίας στη Στοκχόλμη, ο Adrien Müller, ανταποκρίθηκε αμέσως στο σχόλιο λέγοντας πως, η Φρίτζον "ξεχώρισε την Ουγγαρία με εχθρότητα" και "χρησιμοποιεί λάθος ή σκοπίμως πλαστά γεγονότα και παραπλανητικά επιχειρήματα".

Ο Müller υπενθύμισε ότι υπάρχουν στην πραγματικότητα δύο γυναίκες στην κυβέρνηση - η υπουργός Δικαιοσύνης Judit Varga και η υπουργός χωρίς χαρτοφυλάκιο Andrea Bartfai-Mager - και ότι το ποσοστό των γυναικών στην κυβέρνηση έχει αυξηθεί από το 2010.

Αναφορικά με την κριτική της Fritzon για το σχέδιο δράσης υπέρ της οικογένειας, ο πρέσβης έγραψε: «Το πακέτο οικογενειακής πολιτικής που εισήγαγε η ουγγρική κυβέρνηση παρέχοει περισσότερες ευκαιρίες και υποστήριξη για ισορροπία εργασίας και οικογενειακής ζωής των γυναικών και των οικογενειών. Έτσι, θα ήταν καλύτερο να μην το σχολίαζε καθόλου ».

Ο Müller τόνισε ότι η κυβέρνηση «δεσμεύεται να στηρίξει τις οικογένειες και αυτή είναι η απάντησή της στις δημογραφικές προκλήσεις αντί της αυξημένης μετανάστευσης ή των υποχρεωτικών ποσοστώσεων μεταναστών που τόσο υποστηρίζονται από τη σουηδική κυβέρνηση».

Η υπουργός Δικαιοσύνης Judit Varga απάντησε επίσης στην Fritzon με ένα tweet: "Σύμφωνα με την Heléne Fritzon, Σουηδή βουλευτή του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και μέλος της # Επιτροπής για τα Δικαιώματα των Γυναικών και την Ισότητα των Φύλων του # EP, δεν υπάρχει γυναίκα στην κυβέρνηση της Ουγγαρίας. Κυρία Fritzon, ως μία από τις γυναίκες υπουργούς της κυβέρνησης της Ουγγαρίας, δεν μπορώ να μοιραστώ τις ανησυχίες σας. "

Από την μία λοιπόν το ουγγρικό μοντέλο και το "δόγμα Όρμπαν", από την άλλη το σουηδικό μοντέλο που υποστηρίζει διακαώς την μετανάστευση και το...πληρώνει ακριβά. Πέραν τις κλιμάκωσης της εγκληματικότητας στην χώρα, υφίστανται και σοβαρές οικονομικές συνέπειες.

Αφού έλαβε περίπου 3.000 «αιτούντες άσυλο» σε μόλις τρία χρόνια, ο δήμος του Hässelholm στη νότια Σουηδία αντιμετωπίζει οικονομική καταστροφή, καθώς το 80% των μεταναστών που παραμένουν ζουν στην ευημερία αδειάζοντας τα ταμεία με επιδόματα.

Από το 2012, το κόστος κοινωνικής αρωγής αυξήθηκε από 32 εκατομμύρια σουηδικές κορόνες ή 2.960.522 ευρώ σε 54 εκατομμύρια κορώνες ή 4.996.258 ευρώ φέτος. Το κόστος αναμένεται να αυξηθεί κατά επιπλέον έξι εκατομμύρια ή 555.000 ευρώ ετησίως.

Ο λόγος της επικείμενης οικονομικής κρίσης του Hässelholm έρχεται λιγότερο από ένα μήνα, αφού οι υπάλληλοι ενός άλλου δήμου, του δήμου Bengtsfors αναγκάστηκαν να ζητήσουν βοήθεια από την εθνική κυβέρνηση λόγω της τεράστιας οικονομικής επιβάρυνσης που έπληξε τους φορολογούμενους ως αποτέλεσμα της λήψης υπερβολικά πολλών κοινωνικών παροχών, σε εξαρτημένους μετανάστες.

Τέλος, σουηδικό δικαστήριο καταδίκασε ιμάμη σε αναγκαστική ποινή για υποκίνηση εθνοτικού μίσους. Το περιφερειακό δικαστήριο του Helsingborg καταδίκασε τη Δευτέρα τον 39χρονο ιμάμη σε δοκιμασία και πρόστιμο για υποκίνηση εθνοτικού μίσους.

"Ο άνθρωπος που είναι ο ιμάμης έκανε μια καταφατική δήλωση εναντίον των Εβραίων στην ομιλία του κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης στην πλατεία Γκουστάφ Αδόλλ στο Χέλσινγκμποργκ τον Ιούλιο του 2017", εξηγεί το μήνυμα. Η διαδήλωση οργανώθηκε από το σουηδο-παλαιστινιακό κέντρο στο Helsingborg.

Ο καταδικασθείς συμφωνεί ότι η δήλωση του ήταν ασέβεια, αλλά εξήγησε ότι αυτή η ασέβεια δεν απευθυνόταν κατά των Εβραίων, αλλά κατά του ισραηλινού καθεστώτος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ