Κόσμος

Διεθνές ένταλμα σύλληψης Ρώσου μεγιστάνα ιδιοκτήτη εταιρείας στην Κύπρο

Διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Ρώσου μεγιστάνα, εμπόρου αυτοκίνητων και πρώην βουλευτή Σεργκέι Πετρόφ, εξέδωσαν οι ρωσικές αρχές, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Τον περασμένο Ιούνιο η Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας άσκησε ποινική δίωξη εναντίον του Σεργκέι Πετρόφ, ο οποίος τυγχάνει να είναι ο ιδρυτής της μεγαλύτερης εταιρείας εμπορίας αυτοκινήτων Rolf και θεωρήθηκε ως ύποπτος για τη μεταφορά χρηματικού ποσού 4 δισεκατομμυρίων ρουβλίων (60,7 εκατομμυρίων δολαρίων) στους λογαριασμούς κυπριακής εταιρείας.

Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για ένα πολύπλοκο σχέδιο στο οποίο εμπλέκεται η κυπριακή εταιρεία και τράπεζα στην Αυστρία.

Το δικαστήριο Μπασμάνι της Μόσχας εξέδωσε ένταλμα σύλληψης ερήμην σε βάρος του Πετρόφ, ο οποίος αυτή την στιγμή διαμένει στην Αυστρία και είναι κάτοχος της αυστριακής υπηκοότητας.

Ο ίδιος ο Πετρόφ σε συνέντευξή του με αφορμή το διεθνές ένταλμα σύλληψης δήλωσε ότι «αυτό για μένα προσωπικά δεν σημαίνει τίποτα».

Στο ερώτημα τι πρόκειται να κάνει τώρα, ο Πετρόφ είπε: «Τίποτα δεν θα κάνω. Οι αρχές ασφαλείας πρέπει να επιδείξουν ότι είναι ενεργές. Οι ίδιοι βλέπετε πού πηγαίνουν τα χρήματα των Ρώσων φορολογουμένων. Γενικά είμαι πολίτης της Αυστρίας και οι Αυστριακοί δεν εκδίδουν τους πολίτες τους».

https://twitter.com/MoscowTimes/status/1169975287448133633?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1169975287448133633&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.sigmalive.com%2Fnews%2Flocal%2F586671

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ