Πολιτική

ΔΕΘ 2019: Κατάληψη μέχρι την έναρξη της πορείας στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ

Σε κατάληψη της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προχώρησαν το βράδυ της Παρασκευής φοιτητικοί σύλλογοι, που συμμετέχουν στις αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις για την παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

“Η Πολυτεχνική Σχολή βρίσκεται υπό κατάληψη από τους Συλλόγους Φιλολογικού, Μουσικού, Αρχιτεκτονικής και Μεταλλειολόγων Μεταλλουργών ΕΜΠ. Οι λόγοι της κατάληψης έχουν να κάνουν αφενός με την σημερινή έλευση του πρωθυπουργού και τις προγραμματικές δηλώσεις που θα πραγματοποιήσει, οι οποίες έρχονται σε μια συγκυρία όπου έχει ψηφίσει την κατάργηση του ασύλου και έχει εξαγγείλει μια σειρά τόσο αντιεργατικών, όσο και αντιεκπαιδευτικών μέτρων, όπως η απελευθέρωση των απολύσεων, ιδιωτικοποιήσεις αλλά και στα φοιτητικά μας -διαγραφές φοιτητών οι οποίες περνάνε το όριο των ν+2, κατακερματισμός των πτυχίων μας και ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με την επιλογή των πρυτανικών Αρχών του ΑΠΘ να κάνουν lock out στο Πανεπιστήμιο, ούτως ώστε να υπάρξει μία αποστειρωμένη ζώνη γύρω από τη ΔΕΘ”, δήλωσε εκπρόσωπος των φοιτητών στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τα μέλη των φοιτητικών συλλόγων πραγματοποίησαν χθες παρέμβαση στην πρυτανεία του ΑΠΘ και επέδωσαν σχετικό ψήφισμα στον πρύτανη και τους τέσσερις αντιπρυτάνεις του ΑΠΘ, οι οποίοι άκουσαν τα αιτήματά τους και συνομίλησαν μαζί τους.

Από εχθές το μεσημέρι που μεταφέρθηκαν οι καταλήψεις στο Πολυτεχνείο δεν υπήρξε καμία ζημιά, ούτε υπήρχε κάποια ανάμειξη εγκληματικών στοιχείων”, επισήμανε ο εκπρόσωπός τους, διαβεβαιώνοντας ότι “περιφρουρούμε το Πολυτεχνείο, περιφρουρούμε το άσυλο και δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να προβεί σε πράξεις που δυσφημούν το φοιτητικό κίνημα”.

Σήμερα η κατάληψη λήγει με την αντικυβερνητική πορεία για τη ΔΕΘ, που θα ξεκινήσει στις 5:30 από το Πολυτεχνείο και θα κινηθεί ενιαία με τα υπόλοιπα καλέσματα της πόλης”, διευκρίνισε.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...