Κοινωνία

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Η Χρυσή Αυγή δεν είχε ρατσιστικές απόψεις... Οι δυο σιδερογροθιές και τα μαχαίρια ήταν καθαρά συλλεκτικά», υποστήριξε κατηγορούμενος

Αρχίζουν οι απολογίες των πρώην βουλευτών. Μένος για τους μετανάστες υποστήριξε πως αισθάνεται ο κατηγορούμενος Νίκος Παπαβασιλείου.

«Η Χρυσή Αυγή δεν είχε ρατσιστικές απόψεις. Υποστήριζε ότι πρέπει να υπάρχει μια ποσόστωση και ότι οι αλλοδαποί πρέπει να έχουν νόμιμα έγγραφα. Δεν μπορεί στα Κάτω Πατήσια να υπάρχουν 30 Έλληνες και 130 μετανάστες. Αλλιώς να πάμε κι εμείς αλλού».

Αυτά υποστήριξε, μεταξύ άλλων, σήμερα, κατά την απολογία του στη δίκη της Χρυσής Αυγής ο κατηγορούμενος Νίκος Παπαβασιλείου, λέγοντας ωστόσο, ότι ο ίδιος ένιωθε μένος για τους μετανάστες! Εν τω μεταξύ, όπως όλα δείχνουν την ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται να ξεκινήσουν στο δικαστήριο οι απολογίες των κατηγορουμένων πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Οι κατηγορούμενοι θα απολογηθούν κατ' αλφαβητική σειρά.

Σήμερα, η διαδικασία ολοκληρώθηκε με την απολογία της ανθυπαστυνόμου Βενετίας Πόπορη, ενώ είχε προηγηθεί στη δίκη η απολογία του Παπαβασιλείου, ο οποίος έχει καταδικασθεί με απόφαση άλλου δικαστηρίου σε ποινή φυλάκισης ενός έτους για εμπρηστική επίθεση σε νυχτερινό κέντρο στην Πλατεία Αμερικής το 2013.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος υποστήριξε για τη συγκεκριμένη επίθεση: «Πήγαμε τη νύχτα, σπάσαμε τη τζαμαρία και πετάξαμε ένα στουπί με βενζίνη. Ήταν πολύ προκλητικός (σ.σ. ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού), συνέβαιναν συνέχεια έκτροπα έξω από το μαγαζί του».

Πρόεδρος: Το «πας μη Έλλην βάρβαρος» σας εκφράζει;

Κατηγορούμενος: Ναι, βέβαια.

Πρόεδρος: Ο μαίανδρος τι νόημα έχει;

Κατηγορούμενος: Είναι σύμβολο της Χρυσής Αυγής

Πρόεδρος: Τον είχατε σπίτι σας;

Κατηγορούμενος: Ναι στη ντουλάπα μου.

Ακόμη ο ίδιος ανέφερε ότι άρχισε να νιώθει μένος για τους μετανάστες μετά από επίθεση που είχε δεχθεί η μητέρα του. Υποστήριξε ότι πήγε πρώτη στην τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια για να του βρουν εργασία. Εκεί όπως ανέφερε μίλησε με τον Γ. Πατέλη.

«Πήγαινα σε τοπικές οργανώσεις μου άρεσε να συναναστρέφομαι με Έλληνες» είπε ο κατηγορούμενος για να... βαφτίσει στη συνέχεια τις περιπολίες που ο ίδιος έκανε με μαζί με άλλα πρόσωπα με στόχο να τρομάξει τους μετανάστες σε «βόλτες». Είπε χαρακτηριστικά: «Δεν ήταν περιπολίες, ήταν βόλτες, για να δείξουμε ότι είμαστε Έλληνες. Πηγαίναμε τέσσερα άτομα στη γειτονιά, μιλούσαμε με τον κόσμο, γιατί ήταν φοβισμένοι. Προσπαθούσαμε να φτιάξουμε την παρέα της γειτονιάς. Η Χρυσή Αυγή δεν είχε ρατσιστικές απόψεις...».

Τέλος, η κατηγορουμένη ανθυπαστυνόμος, Βενετία Ποπορη, είπε στην απολογία της πως η μόνη της επαφή με τη Χρυσή Αυγή ήταν μόνο μια φορά, τις εκλογές του 2012, οπότε και η ίδια ζήτησε να μεταχθεί στη φύλαξη βουλευτών. Όσο για τα όπλα που είχαν βρεθεί στο σπίτι της, είπε: «Τα φυσίγγια είχαν περισσέψει από εξάσκηση στη σκοποβολή που είχα κάνει αρκετές φορές. Οι δυο σιδερογροθιές και τα μαχαίρια ήταν καθαρά συλλεκτικά».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ