Απόψεις

Γ. Τράγκας: Οι τρεις κουκουλοφόροι και τα φαντάσματα του Αγγελή – Ούτε ο Ζεράρ Ντεβιλιέ δεν είχε περιγράψει τέτοια συνωμοσία με φαντάσματα

Διαβάστε παρακάτω τα πιο σημαντικά αποσπάσματα από τη σημερινή εκπομπή του Γιώργου Τράγκα, «Εν Αθήναις», στα Παραπολιτικά 90.1 FM:

«Η πολιτική ζωή της χώρας έχει παρακάμψει τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η πατρίδα.

Η νέα κυβέρνηση όπως και η αντιπολίτευση δεν ασχολούνται με το μεταναστευτικό, ούτε με τα βάσανα και τα πάθη των Ελλήνων στην οικονομία.

Δεν ασχολούνται με τους πλειστηριασμούς και με τα παιδιά που μεταναστεύουν στο εξωτερικό.

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση είναι της ίδιας ομάδας αίματος. Ρέζους γερμανικό. Επομένως αρνητικό για την πορεία της πατρίδας.

Ασχολούνται μόνο με τη Novartis προκειμένου να υπάρχει ένα προπέτασμα καπνού στα μάτια του κόσμου, ενώ πορεύονται εφαρμόζοντας τα επόμενα κεφάλαια του μνημονίου.

Είναι πρωτοφανές αυτό που συνέβη με τη Novartis. Και ταυτόχρονα οπερετικό. Και οι δύο πλευρές, πήραν μια ιστορία και η μία κατηγορεί την άλλη για σκευωρία. Πρώτος ήρξατο χειρών αδίκων ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και ακολουθεί τώρα η ΝΔ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψε 3 κουκουλοφόρους- στελέχη της Novartis που γνώριζαν ότι η μισή ΝΔ και ο Λοβέρδος του ΠΑΣΟΚ και ο Πικραμμένος τα πήραν χοντρά από τη φαρμακευτική εταιρία. Ούτε λογαριασμούς με τα ποσά πιστοποίησαν, ούτε φωτογραφίες από τροχήλατες βαλίτσες είχαμε, ούτε ακούσαμε ήχους από φωνές υπουργών της ΝΔ που έλεγαν πόσα θα μου δώσεις ή πως θα μου τα βάλεις ή αν δεν μου τα βάλεις θα σου δείξω εγώ.

Κάπου γράφτηκε ότι υπάρχουν επαρκή στοιχεία για το Λοβέρδο ή για τον Αβραμόπουλο, αλλά η κατηγορία του ξεπλύματος χρήματος έχει πάει ήδη στο αρχείο.

Οι 3 κουκουλοφόροι, έγιναν δύο.

Ο ένας πέταξε τη μάσκα και έφυγε τρέχοντας. Οι δύο θα ρίξουν τη μάσκα εντός ολίγων ημερών.

Μόλις βγήκε κυβέρνηση ο Μητσοτάκης, οι γαλάζιοι είπαν: Ορμάτε, να αποδείξουμε ότι ήταν σκευωρία και κατάχρηση εξουσίας. Έλα όμως, που η θεία Μέρκελ έχει πιόνι τον Μητσοτάκη, όπως και τον Τσίπρα. Δεν κάνει να τσακώνονται πολύ τα παιδιά της, που μαζεύουν τα λεφτά της. Έτσι, ο Κούλης ανακάλυψε ότι οι πρωθυπουργοί κρίνονται μόνο από το λαό, όσα εγκλήματα και αν κάνουν και τα έβαλε μόνο με τον Παπαγγελόπουλο. Δηλαδή, τον υπάλληλο του μεγάλου αφεντικού.

Όπως προβλέπει το Σύνταγμα για όσα συμβαίνουν σε αυτή τη χώρα, τραγικά ή σκανδαλώδη, συνταγματικά υπεύθυνος είναι ο πρωθυπουργός. Βάσει του Συντάγματος όλοι οι Έλληνες πολίτες είναι ίσοι απέναντι στους νόμους. Πώς γίνεται λοιπόν βάσει της μεγάλης σοφίας Μητσοτάκη, ο μεγάλος αντίπαλός του να είναι πιο ίσος από τη μαύρη τουλίπα που λέγεται Παπαγγελόπουλος;

Από πότε έγιναν αγιογραφίες οι πρωθυπουργοί της Ελλάδος; Από τότε που έριξαν τη χώρα στα βράχια; Από την εποχή των Ιμίων; Από την εποχή των εξοπλισμών με πρωταγωνιστή τον Τσοχατζόπουλο; Από τη συμφωνία των Πρεσπών που με τόση ευλάβεια τηρεί και τιμά η ΝΔ;

Από πότε έγιναν αγιογραφίες οι πρωθυπουργοί της χώρας;

Από τότε που πήγαν στο Καστελόριζο και έφεραν το ΔΝΤ στην Ελλάδα για την οικονομική κατοχή; Από τότε που έκοψαν τις συντάξεις; Από τότε που έστειλαν 600.000 παιδιά στο Εξωτερικό;

Ο κος Κυριάκος Μητσοτάκης σίγουρα δέχεται εντολές από το Βερολίνο και σίγουρα πορεύεται στις ράγες του μνημονίου με μεγαλύτερη πίστη και αφοσίωση από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Από την εποχή της Επανάστασης μέχρι σήμερα, δεν υπήρξε γραμματέας, υφυπουργός ή υπουργός που αυθαιρέτως να προβαίνει σε πολιτική ενέργεια αντίθετη με τη βούληση του εκάστοτε πρωθυπουργού και να παραμένει στη θέση του.

Μετά τους 3 κατασκευασμένους κουκουλοφόρους χθες βλέποντας στο δελτίο του ΣΚΑΙ την κατάθεση του κου Αγγελή, συνειδητοποίησαν ότι για πρώτη φορά ένας δικαστικός και μάλιστα αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου καταθέτει χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο Ρασπούτιν χωρίς να κατονομάζει ούτε μία φορά, χωρίς να αναφέρει το όνομα Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, πολύ περισσότερο το όνομα Αλέξης Τσίπρας.

Πρόκειται για μια κωμική, φαιδρή και αόριστη κατάθεση, η οποία αναφέρεται σε κάποιο φάντασμα που ήταν μέσα στην ατμόσφαιρα της εισαγγελίας διαφθοράς, κινούσε αόρατα τα νήματα, επηρέαζε τα πάντα, ανθρώπους και άψυχα αλλά δεν είχε όνομα. Ήταν ο Ρασπούτιν. Ο ρασοφόρος. Κουβέντα επίσης για το αξίωμα του Ρασπούτιν. Δεν αναφέρεται πουθενά σε υπουργό ή αναπληρωτή υπουργό ή γραμματέα και πολύ περισσότερο σε πρωθυπουργό. Πρόκειται για μια οπερετική κατάθεση, ανάξια του βάρους της βουλής που σε αυτές τις περιπτώσεις αποτελεί δικαστήριο. Άκουσα με προσοχή στο δελτίο του ΣΚΑΙ την κατάθεσή του. Μου εφάνη παράξενο. Συνάδελφοι του βάρους της κας Κοσιώνη, του κου Παπαχελά, της εξαίρετης κας Μάνδρου να μην εντοπίζουν ότι ο κύριος αυτός έχει δώσει μια κατάθεση που μιλάει αόριστα για ένα Ρασπούτιν, χωρίς να αναφέρεται στο όνομα του Παπαγγελόπουλου και σε συγκεκριμένες ενέργειές του.

Τους πρώτους τρεις μήνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη η χώρα σύρεται πάλι σε μια απίθανη και χυδαία οπερέτα. Οι τρεις στημένοι κουκουλοφόροι έγιναν τώρα κατάθεση Αγγελή για αόρατο Ρασπούτιν. Και οδηγούμαστε σε μία ακόμη προανακριτική. Να θυμίσω ότι οι περισσότερες εξεταστικές και προανακριτικές παρήγαγαν μόνο κρότους, πυροτεχνήματα, καταγγελίες, ύβρεις και στο τέλος σκόνη στο αρχείο που τοποθετήθηκαν όλες αυτές οι δικογραφίες. Τελευταία εκείνη του Βατοπεδίου, που ανέτρεψε ουσιαστικά την κυβέρνηση Καραμανλή ή τουλάχιστον προκάλεσε αποφασιστική πολιτική φθορά που την οδήγησε σε ήττα από τον Παπανδρέου και τη χώρα στην Κατοχή.

Ομόσταυλοι και ομοκρέβατοι. Σιαμαίοι στο μνημόνιο και μάλιστα κοιλιοπαγείς και αχώριστοι. Ο κος Μητσοτάκης επιθυμεί την ηρεμία του κου Τσίπρα. Ο κος Άδωνις Γεωργιάδης υποδεχόμενος χθες τον Γερμανό πρέσβη, τον εκπρόσωπο των δυνάμεων κατοχής, αποθέωσε τη Γερμανία λέγοντας ότι είναι αληθινή φίλη της Ελλάδος. Η συνάντηση έγινε για την προετοιμασία της επόμενης ΔΕΘ στην οποία είναι τιμώμενη χώρα η Γερμανία.

Να υπενθυμίσω ότι σε περισσότερες από δύο εκπομπές μου, ο κος Γεωργιάδης είχε αποδεχθεί ότι οι Γερμανοί ανέτρεψαν τον Αντώνη Σαμαρά με τη βοήθεια και του κου Τσίπρα.

Ο κος Φίλης αποθέωσε την κα Κεραμέως για τις αποφάσεις που πήρε στο χώρο της Παιδείας, απαλείφοντας την αναγραφή του θρησκεύματος και της ιθαγένειας από τα πτυχία. Η κα Κεραμέως επισκέπτρια της λέσχης Μπίλντεμπεργκ συνεχίζει το δρόμο του κου Γαβρόγλου, ενώ αμήχανη η χώρα παρακολουθεί τις δάφνες που ρίχνει η οικογένεια Μητσοτάκη στη λίμνη των Πρεσπών, αποκαλύπτοντας όσα σκεπτόταν και την εποχή των συλλαλητηρίων. Αποκαλύπτεται τώρα η απύθμενη υποκρισία του Κυριάκου και του περιβάλλοντός του.

Ήδη επισημαίνεται από μερίδα του Τύπου και στο διαδίκτυο ότι μετά το άδειασμα του Αντώνη Σαμαρά για την αντιπροεδρία της Κομισιόν ο ρεβανσισμός και η μοναχοφαγία της γνωστής Αγίας οικογένειας, στρέφεται τώρα κατά του Κώστα Καραμανλή και του Προκόπη Παυλόπουλου εξαιτίας των σχέσεων με τον Παπαγγελόπουλο. Στην πραγματικότητα όπως λέει μερίδα του τύπου δεν θέλουν ούτε Παυλόπουλο, ούτε Καραμανλή στην Προεδρία της κυβέρνησης. Οψόμεθα.

Η ατμόσφαιρα θυμίζει Βενετία την εποχή των Δόγηδων. Σκοτεινά στενά σοκάκια, στιλέτα που αστράφτουν μέσα στη νύχτα και ενέδρες έξω από την Κυριακάτικη λειτουργία του Αγίου Μάρκου. Οι φάτσες που θέλει να καθαρίσει η οικογένεια φαίνονται ήδη τρομαγμένες στο μικρό παράθυρο της γέφυρας των Στεναγμών. Οι πληροφορίες πυκνώνουν τις τελευταίες ημέρες. Φτάσαμε στο σημείο ο Αγγελής να καταθέτει με φωτογραφίες, χωρίς να κατονομάζει γιατί απλούστατα ξέρει την ποινική ευθύνη που έχει και το βάρος να αποδείξει όσα λέει. Όσα καταθέτει είναι γενικά και αόριστα. Δεν επιβεβαιώνεται τίποτα από χαρτιά. Συνεχώς λέει ότι κατάλαβα ότι αυτό θα έπρεπε να τελεί υπό την έγκριση του Ρασπούτιν. Λέει επίσης περίεργα πράγματα όπως:

«Η κυρία Δημητρίου γνωρίζει ποιος είναι ο Ρασπούτιν και μου είχε γνωστοποιήσει το όνομά του»

– «Η κυρία Τουλουπάκη ήρθε για fast track διώξεις χωρίς την τήρηση δικονομικών κανόνων»

– Η κυρία Δημητρίου μου είχε πει ότι ο Ρασπούτιν επικοινωνούσε με την κυρία Τουλουπάκη μέσω τρίτου προσώπου (σ.σ. αναφέρει έναν εισαγγελέα πρωτοδικών)»

– Στην εισαγγελία πρωτοδικών ο Ρασπούτιν είχε την δική του ομάδα

Στο ερώτημα του εισαγγελέα «ποιος είναι αυτός ο περίφημος Ρασπούτιν;» ο κ. Αγγελής απαντά:

«Μέλος της κυβέρνησης (σ.σ. της προηγούμενης) που είχε την δυνατότητα να διορίζει παιδιά και νύφες ατόμων που βρίσκονται στις ανώτερες βαθμίδες της Δικαιοσύνης και ενδεχομένως ατόμων της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου»

Σε άλλο σημείο ο κ. Αγγελής φέρεται να λέει:

– «Η κυρία Δημητρίου με διαβεβαίωσε ότι ο Ρασπούτιν είναι μέλος της κυβέρνησης»

– «Κάθε εντολή που έδινα στην Τουλουπάκη για να εκτελεστεί θα έπρεπε να τελεί υπο την έγκριση αυτής της ανώτερης δύναμης που λέγεται Ρασπούτιν

– «Στην Βιέννη κατάλαβα ότι η δίωξη ήταν στοχοποιημένη και προαποφασισμένη στα πρόσωπα των κ.κ. Αν. Λοβέρδου, Μ. Σαλμά και Αδ. Γεωργιάδη.

Στα εργασιακά ο Μητσοτάκης δίνει αέρα και πνοή στις προσλήψεις. Θα μπορούν να γίνονται συμβάσεις μίας ημέρας. Μέρα- μέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα»

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ