Κόσμος

Γνωρίστε την... "Γκρέτα του νερού"! Η μικρή Ινδιάνα που πέρυσι είχε συγκινήσει τον πλανήτη όπως φέτος η 16χρονη Σουηδέζα...αναβαθμίζεται και αναλαμβάνει δράση (ΒΙΝΤΕΟ)

Το έχουμε γράψει ξανά και ξανά... Τα παιδιά "πουλάνε" στις διάφορες εκστρατείες, ειδικά σε εκείνες που είναι αμφιβόλου αληθινής βάσης.

Φέτος ο πλανήτης έχει συγκινηθεί-ή και τρομοκρατηθεί- από την 16χρονη Γκρέτα από την Σουηδία. Πέρυσι ήταν μια άλλη πιτσιρίκα που αντί για το κλίμα όπως σήμερα η Γκρέτα, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το νερό!

Η Autumn Peltier, η οποία είχε συγκινήσει πέρυσι στην ομιλία της στα Ηνωμένα Έθνη ονομάστηκε πλέον κύρια αρμόδια για το νερό από το Anishinabek Nation παίρνοντας την θέση της μεγάλης θείας της Josephine Mandamin.

https://www.youtube.com/watch?v=zg60sr38oic&t=12s

Αυτό το φθινόπωρο η Peltier γίνεται επικεφαλής αρμόδια για το νερό για το έθνος Anishinabek.

Το έθνος Anishinabek ίδρυσε την Ένωση των Ινδιάνων του Οντάριο (UOI) ως γραμματεία του το 1949. Το UOI δημιουργήθηκε επειδή το έθνος Anishinabek δεν υπήρξε νόμιμα και μια νομική οντότητα έπρεπε να συνάψει νομικά δεσμευτικές συμφωνίες. Το έθνος Anishinabek είναι πολιτικός υπερασπιστής για τα πρώτα 40 μέλη του Ομίλου στο Οντάριο. Το έθνος Anishinabek είναι η παλαιότερη πολιτική οργάνωση στο Οντάριο και αντιπροσωπεύει 40 πρώτα έθνη σε ολόκληρη την επαρχία του Οντάριο από την Χρυσή Λίμνη στα ανατολικά, τη Σάρνια στο νότο, τον Thunder Bay και τη λίμνη Nipigon στα βόρεια. Τα πρώτα 40 έθνη έχουν περίπου συνολικό πληθυσμό 65.000 πολιτών.

Η 14χρονη ιθαγενής Peltier έχει ως στόχο να εξασφαλίσει  την προστασία των υδάτων στις Μεγάλες Λίμνες.

Η Peltier δεν έχει άγνοια για να μιλήσει για την προστασία του νερού. Η αναζήτηση της Peltier για την προστασία του νερού ξεκίνησε όταν ήταν οκτώ χρονών όταν επισκέφθηκε μια κοινότητα και έκτοτε, είχε συναντήσεις σχετικά με τη σημασία του καθαρού νερού με τον πρωθυπουργό και τη συνέλευση των πρώτων εθνών.

Όπως προείπαμε το 2018, μίλησε στα Ηνωμένα Έθνη για το θέμα.

Η θεία της Josephine Mandamin, ακτιβίστρια του νερού περπάτησε 17.000 χλμ γύρω από τις Μεγάλες Λίμνες, και πέθανε σε ηλικία 77 ετών.
Η Καναδέζα έφηβη είναι υποψήφια για το διεθνές παιδικό βραβείο για την ειρήνη
Η ίδια δηλώνει ότι είναι τιμή για εκείνη να αναλάβει το ρόλο της μεγάλης θείας της, της Josephine Mandamin.

"Είναι ο μεγαλύτερος μέντορας μου", δήλωσε.

"Θα συνεχίσω τη δουλειά της μέχρι να μην χρειάζεται πια", είπε.

Η Peltier λέει ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει την προστασία των υδάτων, με την ελπίδα να ενωθούν και άλλοι.

«Ελπίζω να δω τους ανθρώπους να στέκονται και να αναλαμβάνουν δράση. όλο και περισσότεροι άνθρωποι», είπε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ