Αθλητισμός

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Το αστρονομικό ποσό που θα λάβει στο NBA

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μπορεί να γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης του NBA.

Αυξάνεται το salary cap στο NBA, δηλαδή το χρηματικό ποσό που μπορούν να ξοδέψουν οι ομάδες ανά σεζόν, με αποτέλεσμα οι απολαβές των αστέρων, συμπεριλαμβανομένου και του Γιάννη Αντετοκούνμπο, να σημειώσουν αύξηση.

Η αύξηση αναμένεται να γίνει το καλοκαίρι του 2021, σύμφωνα με τα αμερικανικά δημοσιεύματα, με το salary cap να ανεβαίνει στα 125 εκατομμύρια δολάρια, από τα 109 εκατομμύρια που είναι στην επερχόμενη σεζόν.

Πρόκειται, λοιπόν, για την σεζόν, που λήγει το συμβόλαιο του Γιάννη Αντετοκούνμπο με τους Μιλγουόκι Μπακς, πράγμα που του δίνει το ελεύθερο να διαπραγματευτεί με όποια ομάδα επιθυμεί.

Βέβαια ο Greek Freak, που ψηφίστηκε στην τρίτη καλύτερη πεντάδα της δεκαετίας στο NBA, έχει δηλώσει πως δεν θέλει να φύγει από τους Μπακς, όπου αν αποφασίσει να ανανεώσει, μπορεί να πάρει το max συμβόλαιο που δικαιούται, που ισούται με ένα ποσό μεγαλύτερο από τα 100 εκατομμύρια που έχει υπογράψει στο τελευταίο 4ετες συμβόλαιο.

Σημειώνεται ότι και τότε δικαιούνταν μεγαλύτερο ποσό, ωστόσο δέχτηκε να πάρει λιγότερα χρήματα ώστε να ενισχυθεί το ρόστερ της ομάδας, κάτι που δεν αποκλείεται να πράξει ξανά.

Σε περίπτωση που τελικά όντως ο Γιάννης αποφασίσει να μείνει στους Μπακς, τότε το νέο του συμβόλαιο, το οποίο αναμένεται να είναι πενταετές, θα φτάσει το ποσό των 247 εκ. ευρώ, ποσό που θα μπορεί να του προσφέρει οποιαδήποτε ομάδα καταφέρει και τον πείσει να αλλάξει «στρατόπεδο».

Με αυτό το ποσό γίνεται ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης του NBA.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Έλληνας NBA All Star αναμένεται να πάρει ανά έτος:

42.6 την πρώτη χρονιά, 46 τη δεύτερη, 49.5 την τρίτη, 52.9 την τέταρτη και 56.3 εκατομμύρια την πέμπτη χρονιά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ