Κόσμος

Γερμανία: Εξαφανίστηκε μυστηριωδώς υποβρύχιο παρατηρητήριο από θαλάσσια περιοχή περιορισμένης πρόσβασης

Μυστηριώδη εξαφάνιση υποβρύχιου παρατητητηρίου, που χρησιμοποιούταν για λόγους περιβαλλοντικής έρευνας, ερευνούν οι αρχές τις Γερμανίας.

Το τελευταίο σήμα που εστάλη από το «Boknis Eck» ήταν στις 21 Αυγούστου και το μόνο που βρέθηκε από το τεράστιο υποβρύχιο παρατηρητήριο, ήταν ένα καλώδιο.

Εξαφανίστηκε μυστηριωδώς ένα υποβρύχιο παρατηρητήριο που βρισκόταν για λόγους περιβαλλοντικής έρευνας, σε θαλάσσια περιοχή περιορισμένης πρόσβασης ανοιχτά των γερμανικών ακτών, όπως γνωστοποίησε η εταιρεία διαχείρισής του GEOMAR.

Το «GEOMAR Helmholtz Centre for Ocean Research» είναι ένα ερευνητικό ινστιτούτο που βρίσκεται στη γερμανική πόλη Κίελο.Το τελευταίο σήμα που έλαβε το ινστιτούτο από το υποβρύχιο παρατηρητήριο «Boknis Eck» ήταν στις 21 Αυγούστου και οι ερευνητές θεώρησαν αρχικά ότι επρόκειτο για κάποιο σφάλμα. Εντούτοις, δύτες που πραγματοποίησαν έρευνα στην περιοχή, δεν βρήκαν τίποτα άλλο παρά μόνο ένα σκισμένο καλώδια 22 μέτρων, μόλις 1,9 χιλιόμετρα από τις ακτές της Γερμανίας.

Στο παρατηρητήριο βρίσκονταν μηχανήματα συνολικού βάρους 770 κιλών, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα μπορούσαν να έχουν μετακινηθεί από τους ανέμους ή κάποιο ζώο της θάλασσας.

Για το περιστατικό καλείται οποιοσδήποτε πιθανόν να παρατήρησε κάποια περίεργη δραστηριότητα στις 21 Αυγούστου, να ενημερώσει τις Αρχές.

Το Boknis Eck λειτουργεί από το 2016 και στην περιοχή, όπου ήταν εγκατεστημένο, δεν επιτρεπόταν η πρόσβαση σε πλοία, ενώ τα δεδομένα που αντλούσαν οι επιστήμονες από αυτό χαρακτηρίζονται ως «ανεκτίμητης αξίας».

Το συγκεκριμένο υποβρύχιο παρατηρητήριο κατέγραφε τις αλλαγές στη θερμοκρασία, όπως επίσης και στα επίπεδα άλατος στη θάλασσα, του οξυγόνου, των θρεπτικών συστατικών, της χλωροφύλλης και του μεθανίου στη Βαλτική Θάλασσα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...