Κόσμος

Γερμανία: Έδωσαν 100.000 ευρώ για να χτιστεί η πιο περίεργη εκκλησία του κόσμου! – Εικόνες

Μία αρκετά παράξενη εκκλησία υπάρχει στο Mitterfirmiansreut της Γερμανίας, η οποία είναι χτισμένη από ..πάγο!

Η … παγωμένη Εκκλησία, στο Mitterfirmiansreut της Γερμανία, είναι αναμφίβολα ένας τόπος λατρείας από εκείνους που δε συναντάς καθημερινά… Είναι φτιαγμένη εξ’ ολοκλήρου από πάγο, με κόστος που άγγιξε τα 100.000 ευρώ, ενώ η κατασκευή της ξεκινήσει ως πράξη διαμαρτυρίας.

Για να πάρουμε την ιστορία από την αρχή, η παράδοση  ξεκίνησε το 1911 όταν οι κάτοικοι του Mitterfirmiansreut στη Γερμανία, κοντά στα σύνορα με την Τσεχία, αποφάσισαν να χτίσουν μια εκκλησία εξ ολοκλήρου από… πάγο, ως πράξη διαμαρτυρίας, καθώς δεν υπήρχε άλλη εκκλησία εκεί κοντά!

Οι πιστοί, μάλιστα, ήταν αναγκασμένοι να διανύουν με τα πόδια μια απόσταση 90 λεπτών, έως τη γειτονική πόλη Mauth, προκειμένου να παρακολουθήσουν την κυριακάτικη λειτουργία!

Εν έτη 2011 οι κάτοικοι του μικρού χωριού αποφάσισαν να τιμήσουν τους προγόνους τους, χτίζοντας μια «παγωμένη εκκλησία»!

Το κόστος της κατασκευής άγγιξε τα 100.000 ευρώ, σύμφωνα με τον αρχιτέκτονα Alfons Doeringer.

Ο πρωτότυπος αυτός τόπος λατρείας έχει μήκος σχεδόν 20 μέτρα, ενώ για την περάτωση αυτής της ιδιότυπης κατασκευής απαιτήθηκαν 1.388 κυβικά μέτρα χιονιού!

Πλήθος πιστών επιλέγουν να παρακολουθούν την πρωτότυπη «παγωμένη λειτουργία», χωρίς να πτοούνται από τη θερμοκρασία, η οποία συχνά πέφτει πολύ κάτω από το μηδέν!

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...