Κόσμος

Βρετανοί συνταξιούχοι έκαναν κρουαζιέρα «φορτωμένοι» με κοκαΐνη! -Πάνω από 1 εκατ. ευρώ η αξία που μετέφεραν

Ένα ζευγάρι Βρετανών συνταξιούχων έκαναν διακοπές σε πολυτελές κρουαζιερόπλοιο ενώ ήταν «φορτωμένοι» με κοκαΐνη αξίας πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ!

Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, ο Ρότζερ και η Σου Κλαρκ κάνουν μία ζωή που δεν είχαν προφανή τρόπο να πληρώσουν. Πήγαν σε πολυτελείς κρουαζιέρες αξίας 20.000 ευρώ δύο χρόνια πριν από τη σύλληψή τους, παρά το γεγονός ότι ζούσαν μόνο με περίπου 1.000 ευρώ το μήνα.

Μάλιστα σε χειρόγραφο ημερολόγιο της 71χρονης Σου αναφέρεται ότι ήταν στην Βραζιλία και στη συνέχεια πέταξε για Κούβα, όπου πέρασε ένα διάστημα στην Καραϊβική.

Η ίδια έγραψε στο ημερολόγιό της: «12 Μαρτίου 2019. 16 ημέρες. Πτήση για Αβάβα, Κούβα. Κρουαζιέρα στο Φίλισμπουργκ στο Σεντ Μαρτέν, Σεντ Τζον, Αντίγκουα και Μπαρμπάντος, Μαδέρα και Μάλαγα. Περίπου 4.500 ευρώ».

Το ημερολόγιο ήταν μεταξύ δικαστικών εγγράφων που δημοσιοποιήθηκαν πριν από τη δίκη του ζευγαριού την Τρίτη στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας. Ο Ρότζερ και η Σου κατηγορούνται ήδη για λαθρεμπόριο ναρκωτικών για τα εννέα κιλά κοκαΐνης που βρέθηκαν στην κατοχή τους στις 4 Δεκεμβρίου 2018.

Ο 72χρονος πρώην σεφ και η σύζυγός του «δίνουν» ένα μυστηριώδη επιχειρηματία ονόματι «Λι». Το ζεύγος δήλωσε στην αστυνομία ότι ο επιχειρηματίας που είναι από τη Τζαμάικα πλήρωσε για την πολυτελέστατη κρουαζιέρα τους στην Καραϊβική.

Ο κ. Κλαρκ ισχυρίστηκε ότι ο επιχειρηματίας του ζήτησε να παραλάβει άδειες νέες βαλίτσες στη Σεντ Λουσία και στη συνέχεια να αγοράσει εξωτικά φρούτα, τα οποία θα μπορούσαν να πωληθούν για «τεράστιο κέρδος» στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το ζευγάρι συνελήφθη από την πορτογαλική αστυνομία. Οι αξιωματικοί ανακάλυψαν ότι η κοκαΐνη ήταν κρυμμένη μέσα στην επένδυση των τεσσάρων αποσκευών τους.

Ρωτήθηκαν αν μετέφεραν κάτι παράνομο και εκείνοι είπαν αμέσως όχι. Οι Κλαρκ, οι οποίοι κρατήθηκαν σε ξεχωριστές φυλακές στην Πορτογαλία για τους τελευταίους 9,5 μήνες, αντιμετωπίζουν μέχρι και 12 χρόνια φυλάκισης εάν καταδικαστούν για λαθρεμπόριο ναρκωτικών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...