Οπλικά συστήματα

Βρετανικά μαχητικά συνεργάζονται με τη USAF σε εναέριο ανεφοδιασμό (βίντεο)

Η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία (USAF) συνεργάζεται με την Βρετανική Βασιλική Αεροπορία (RAF) για τον ανεφοδιασμό των μαχητικών F-35 της δεύτερης.

Ένα Boeing KC-135 της USAF γεμίζει με καύσιμα ένα F-35 Lightning II πέμπτης γενιάς της RAF, εν ώρα πτήσης, με τα πλάνα να είναι συναρπαστικά.

Η RAF έχει μπει στο πρόγραμμα για την απόκτηση 138 αεροσκαφών πέμπτης γενιάς F-35 μέσα στα επόμενα χρόνια, και βασίζει πολλά σε αυτά: «Τα F-35 είναι τα πιο εξελιγμένα μαχητικά αεροσκάφη που η χώρα μας κατείχε ποτέ και θα αποτελέσουν τη ραχοκοκαλιά της βρετανικής αεροπορικής άμυνας για τις επόμενες δεκαετίες», δήλωσε νωρίτερα φέτος η Υπουργός Άμυνας της Βρετανίας, Πένυ Μόρντοντ.

Το Ηνωμένο Βασίλειο διαθέτει μέχρι στιγμής 24 μαχητικά αεροσκάφη F-35B, κατάλληλα για γρήγορη απογείωση και κάθετη προσγείωση, ενώ έχει στόχο την απόκτηση συνολικά 138 αεροσκαφών. Περίπου το ένα τρίτο του συνολικού αριθμού αναμένεται να παραδοθεί στη χώρα μέχρι το 2023.

Από την άλλη η USAF έστειλε στη «μάχη» τα πιο αξιόπιστα αεροσκάφη ανεφοδιασμού που διαθέτει. Σχεδιασμένα αρχικά για τον εναέριο ανεφοδιασμό των βομβαρδιστικών Β-52 της SAC, τα πιστά KC-135 είναι ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα αμερικανικά αεροσκάφη. Υποτίθεται ότι το KC-46 Pegasus –ο νικητής του διαγωνισμού KC-X για ένα νέο τύπο ιπτάμενου τάνκερ– θα αντικαθιστούσε πλήρως τα Stratotankers. Ωστόσο η μείωση του αριθμού των αεροσκαφών που σχεδίαζε να προμηθευτεί η αμερικανική Αεροπορία λόγω των περικοπών των διαθέσιμων πιστώσεων, θα άφηνε την USAF χωρίς αρκετά τάνκερ για την υποστήριξη των επιχειρήσεών της ανά τον κόσμο. Η μόνη λύση ήταν η αναβάθμιση των KC-135 ώστε να παραμείνουν σε υπηρεσία για 40 ακόμη χρόνια.

https://youtu.be/uJFVJL64f-M

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...