Κόσμος

Βρετανία: Η Τερίς Κόφι διορίστηκε υπουργός Εργασίας στη θέση της Ραντ

Η βρετανική κυβέρνηση διόρισε σήμερα την Τερίς Κόφι υπουργό Εργασίας και Συντάξεων, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του πρωθυπουργού της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον.

Η Κόφι αντικαθιστά στην θέση αυτή την Άμπερ Ραντ, η οποία παραιτήθηκε χθες Σάββατο σε διαμαρτυρία για τον χειρισμό από τον Μπόρις Τζόνσον της διαδικασίας για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.

Η παραιτηθείσα υπουργός δήλωσε σήμερα στο βρετανικό δίκτυο BBC ότι δεν είδε να γίνεται αρκετή δουλειά όσον αφορά την προσπάθεια να εξασφαλιστεί μια συμφωνία αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ και ότι δεν διεξάγονται επίσημες διαπραγματεύσεις για το Brexit.

Η Ραντ πρόσθεσε εξάλλου ότι δεν γνωρίζει καθόλου αν κι άλλοι θα ακολουθήσουν το παράδειγμά της και θα παραιτηθούν, σημειώνοντας ότι δεν εγκαταλείπει την πολιτική, ούτε το Συντηρητικό Κόμμα.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Οικονομικών Σάτζιντ Τζάβιντ δήλωσε σήμερα ότι ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δεν θα ζητήσει μια παράταση στο Brexit στην σύνοδο κορυφής της ΕΕ τον ερχόμενο μήνα, αλλά θα πιέσει αντ'αυτού για να εξασφαλίσει μια συμφωνία που θα καταστήσει ομαλή την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ