Κόσμος

Βρετανία: Βουλευτές έτοιμοι να "σύρουν" στα δικαστήρια τον Μπόρις Τζόνσον - Κινδυνεύει ακόμη και με φυλάκιση

Έτοιμοι για όλα φαίνεται πως είναι οι Βουλευτές της Βρετανίας, αφού στρίμωξαν για τα καλά τον Μπόρις Τζόνσον. Σε περίπτωση που ο πρωθυπουργός της Βρετανίας αποφασίσει να αγνοήσει την ψήφο τους και να μην ζητήσει νέα παράταση στην ημερομηνία εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση σκοπεύουν να προσφύγουν δικαστικά εναντίον του.

Για δικαστική μάχη κατά του Μπόρις Τζόνσον ετοιμάζονται βουλευτές, σε περίπτωση που ο πρωθυπουργός της Βρετανίας αποφασίσει να αγνοήσει την ψήφο τους και να μην ζητήσει νέα παράταση στην ημερομηνία εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Βουλευτές που αντιτίθενται σε ένα Brexit χωρίς συμφωνία φέρονται ότι έχουν λάβει διαβεβαιώσεις από ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι το αίτημά τους για τρίμηνη καθυστέρηση θα εγκριθεί.

Σύμφωνα με τα ισχύοντα, το Brexit αναμένεται στις 31 Οκτωβρίου. Όμως με βάση το νομοσχέδιο, ο πρωθυπουργός καλείται να ζητήσει παράταση μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2020.

Πάντως, οι πληροφορίες που θέλουν τους Ευρωπαίους ηγέτες να έχουν δώσει συναίνεση σε παράταση έχουν εξοργίσει τους βουλευτές του συντηρητικού κόμματος που τάσσονται υπέρ του Brexit, καθώς υποστηρίζουν ότι αποτελεί απόδειξη της παρέμβασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις εσωτερικές υποθέσεις της Βρετανίας.

Πάντως, την Παρασκευή ο Τζόνσον ανέφερε ότι δεν θα ζητήσει περαιτέρω παράταση από τις Βρυξέλλες, εάν δεν υπάρξει συμφωνία μέχρι τις 19 Οκτωβρίου. «Δεν θα ζητήσω. Δεν θέλω καθυστέρηση» είπε.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δημιουργεί επικίνδυνο προηγούμενο, καθώς θεωρείται πρωτοφανές ένας πρωθυπουργός να παραβιάσει τον νόμο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ