Εθνικά θέματα

"Βουλιάζουν" τα νησιά από μετανάστες: Τουλάχιστον 1.500 αλλοδαποί σε ένα τριήμερο

Όχι μόνο δεν μειώνονται, αλλά αυξάνονται συνεχώς οι μεταναστευτικές ροές στα νησιά του Βορείου Αιγαίου καθώς μέσα σε τρεις μόλις ημέρες εισήλθαν παράτυπα στη χώρα περίπου 1.500 άτομα, καθώς η τουρκική ακτοφυλακή –προφανώς με άνωθεν εντολές- κάνει τα στραβά μάτια στους διακινητές.

Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Ελέγχου Συνόρων, Μετανάστευσης και Ασύλου / ΕΣΚΕΣΜΑ), στα νησιά ήταν βρισκόταν μέχρι την Τετάρτη συνολικά 27.701 πρόσφυγες και μετανάστες: Στη Λέσβο 13.450, στη Σάμο 5.574, στη Χίο 3.619, στην Κω 3.417, στη Λέρο 1.529 και στα λοιπά νησιά 112.

Μόνο σε μία ημέρα, χθες, στη Λέσβο αποβιβάστηκαν 234 άτομα, ενώ άλλα 181 βγήκαν στη Σάμο, όπου στο χωρητικότητας 648 ατόμων Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) εντός της πόλεως είναι τώρα 5.325 πρόσφυγες και μετανάστες. Από χθες ξεκίνησαν στο νησί οι εργασίες για την κατασκευή νέου ΚΥΤ στην περιοχή Ζερβού, σε χώρο πρώην σφαγείων, εν μέσω αντιδράσεων από τους κατοίκους του γειτονικού χωριού των Μυτιληνιών.

«Καλούμε για άλλη μια φορά την κυβέρνηση να εφαρμόσει τα μέτρα που εξήγγειλε και κυρίως τη φύλαξη των συνόρων και την αποσυμφόρηση των νησιών, που ακόμα μια φορά βρίσκονται στα όρια της αντοχής τους» δηλώνει ο αντιπεριφερειάρχης Μεταναστευτικής Κρίσεως, Δημήτρης Κουρσουμπάς, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Politischios.gr.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ