Κόσμος

Βενετία: Τρεις νεκροί σε δυστύχημα με ταχύπλοο που προσπαθούσε να σπάσει ρεκόρ ταχύτητας

Ένα ταχύπλοο, που επιχείρησε να καταρρίψει ρεκόρ ταχύτητας, συνετρίβη σε έναν τεχνητό ύφαλο στην λιμνοθάλασσα της Βενετίας χθες το βράδυ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις άνθρωποι, ανακοίνωσαν πυροσβέστες.

Το πλήρωμα με επικεφαλής έναν 76χρονο Ιταλό επιχειρηματία, τον Φάμπιο Μπούτσι, ο οποίος ήταν πρωταθλητής αγώνων ταχύτητας με ταχύπλοα, επιχειρούσε να σημειώσει παγκόσμιο ρεκόρ στη θαλάσσια διαδρομή μεταξύ του Μονακό και της Βενετίας.

Η εφημερίδα Corriere della Sera έγραψε ότι το σκάφος έτρεχε επί 18 ώρες και 32 λεπτά όταν συνέβη το δυστύχημα και η μέση ταχύτητά του ήταν περίπου 100 χιλιόμετρα την ώρα.

Ο Μπούτσι και οι άλλοι δύο χειριστές του σκάφους-ένας εκ των οποίων ήταν Βρετανός-σκοτώθηκαν, ενώ ένα τέταρτο μέλος έπεσε στη θάλασσα και επέζησε, είπαν οι πυροσβέστες.

Ο Μπούτσι σχεδίαζε και κατασκεύαζε ταχύπλοα με την εταιρεία του FB Design και με αυτά έτρεχε σε αγώνες από το 1960 πετυχαίνοντας πολλά ρεκόρ περιλαμβανομένου του ρεκόρ μεγάλης απόστασης για τη θαλάσσια διαδρομή Νέα Υόρκη-Βερμούδες, το 2012.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ