Καιρός

Βελτίωση του καιρού με ήλιο, αλλά και 8 μποφόρ

Αίθριος θα είναι ο καιρός στη χώρα σήμερα, Δευτέρα, σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ. Θα υπάρξουν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά και τα βόρεια, αλλά στην μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας, θα υπάρχει ηλιοφάνεια στη χώρα.

Οι άνεμοι ωστόσο θα συνεχίζουν να πνέουν ισχυροί στο Αιγαίο. Θα φτάνουν τα 6 και 7 μποφόρ, ενώ το πρωί τοπικά θα φτάσουν και τα 8 μποφόρ, με τον κίνδυνο για πυρκαγιά να είναι υψηλός και σήμερα σε αρκετές περιοχές. Σταδιακά ωστόσο, αναμένεται εξασθένηση των ανέμων. Η θερμοκρασία θα μείνει στα ίδια επίπεδα με χθες.

Η πρόγνωση του καιρού

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και από το μεσημέρι τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στα ανατολικά και νότια τις πρωινές ώρες 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικά αυξημένες νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση μετά το μεσημέρι. Θερμοκρασία: Από 21 έως 26 και στη νότια Κρήτη έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Θερμοκρασία: Από 21 έως 28 και στα Δωδεκάνησα έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ