ΗΠΑ

«Βαλκυρία»: Νέες πληροφορίες για το απόρρητο πυραυλικό πρόγραμμα των ΗΠΑ

Νέες πληροφορίες που αφορούν στο απόρρητο πρόγραμμα Valkyrie του αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας, είδαν το φως της δημοσιότητας.

Αποκαλύφθηκαν νέες πληροφορίες και στοιχεία για το απόρρητο πρόγραμμα Valkyrie του αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας, το οποίο έχει τραβήξει την προσοχή λόγω των προηγμένων τεχνικών χαρακτηριστικών του αλλά και της καταστροφής που μπορεί να προκαλέσει.

 

Η συνεργασία της Lockheed Martin με το Πεντάγωνο των ΗΠΑ δεν περιορίζεται μόνο στα stealth μαχητικά αεροσκάφη πολλαπλών ρόλων F-35, αλλά από ότι φαίνεται και σε απόρρητα προγράμματα και σε έναν υπερηχητικό πύραυλο που Ρωσία και Κίνα θα..πρέπει να φοβούνται.

 

Η εμπλοκή LM στο πρόγραμμα

Σε μια ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα συμβάσεων του Πενταγώνου των ΗΠΑ, γίνεται γνωστό ότι η Υπηρεσία Αντιπυραυλικής Άμυνας συμφώνησε με την Lockheed Martin, για την ανάπτυξη του προγράμματος “Valkyrie Interceptor Terminal Hypersonic Defense” που εντάσσεται στη Λευκή Βίβλο για αμυντικά υπερηχητικά οπλικά συστήματα.

 

Το απόρρητο πρόγραμμα «Valkyrie» που βρίσκεται κάτω » από την ομπρέλα» της Υπηρεσίας Αντιπυραυλικής Άμυνας, εστιάζει στην ανάπτυξη της επόμενης γενιάς οπλικών συστημάτων που θα είναι ικανό να αναχαιτίζει και να καταστρέφει εχθρικές υπερηχητικές απειλές, δηλαδή πυραύλους και βλήματα.

 

Ποιους στοχεύει το όπλο

Σύμφωνα με την ανοιχτή πηγή, το νέο υπερηχητικό αμυντικό οπλικό σύστημα «Valkyrie» σχεδιάζεται για να αποτρέψει αποτελεσματικά τη Ρωσία και την Κίνα, τις δύο μεγαλύτερες απειλές που αναφέρονται στην Εθνική αμυντική στρατηγική των ΗΠΑ.

 

Σε μια συνάντηση για τους The New York Times, ένας πρώην αξιωματούχος του Λευκού Οίκου της κυβέρνησης Ομπάμα, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομασθεί, δήλωσε ότι οι υπερηχητικοί πύραυλοι είναι ιδανικοί για τη χτυπήματα ακριβείας για την εξουδετέρωση κορυφαίων στρατιωτικών ή πολιτικών αξιωματούχων της «εχθρικής χώρας».

 

Ωστόσο το οπλικό σύστημα μπορεί να λειτουργήσει και σε αμυντικό ρόλο.

 

Οι υπερηχητικοί πύραυλοι του εχθρού θα μπορούσαν ενδεχομένως να χτυπήσουν εγκαταστάσεις βαλλιστικών πυραύλων, πυροβόλων όπλων, αμερικανικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη και άλλα αεροσκάφη σε βάσεις, στρατιωτικά στρατόπεδα ή θέσεις και συστήματα ραντάρ εδάφους ή θαλάσσης που είναι ζωτικής σημασίας για τις αμυντικές δυνατότητες των ΗΠΑ.

 

Έτσι, το υπερηχητικό οπλικό σύστημα «Valkyrie» θα σχεδιαστεί για να αποτρέψει αλλά και να ελαχιστοποιήσει τις ζημιές που μπορούν να προκαλέσουν αυτές οι απειλές, με την αναχαίτιση και καταστροφή τους.

 

Πηγή: onalert.gr/Defence Blog

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ