Κόσμος

Βίντεο δείχνει τον Γκουάιδο να συναντιέται με μέλη του καρτέλ ναρκωτικών στην Κολομβία


Ένα βίντεο που δείχνει τον αρχηγό της αντιπολίτευσης, Χουάν Γκουάιδο, και μερικούς Κολομβιανούς επισήμους να συνοδεύονται από ηγετικά μέλη του καρτέλ ναρκωτικών, Los Rastrojos, παρουσίασε ο υπουργός Επικοινωνίας, Χόρχε Ροντρίγκεζ, στον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο.

Συγκεκριμένα, στις 13 Σεπτεμβρίου, ο επικεφαλής εισαγγελέας στη Βενεζουέλα άνοιξε έρευνα για τις φημολογούμενες σχέσεις του Χουάν Γκουάιδο με το κολομβιανό καρτέλ ναρκωτικών, που συνοδευόταν από φωτογραφίες της ισπανική εφημερίδας El Pais, που έδειχναν τον αρχηγό της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα παρέα με τη συμμορία.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ήταν το καρτέλ που βοήθησε στον Γκουάιδο να περάσει τα σύνορα Βενεζουέλας-Κολομβίας, παρά την απαγόρευση που του είχε επιβληθεί από το Καράκας.

Την Παρασκευή ο υπουργός Επικοινωνίας της Βενεζουέλας ανακοίνωσε ότι οι αρχές της χώρας είχαν συλλάβει μέλος του καρτέλ, που επιβεβαίωσε πως οι Los Rastrojos είχαν εμπλοκή στη μεταφορά του αρχηγού της αντιπολίτευσης.

https://youtu.be/fkGdMuhP7PA

«Φανταστείτε ότι ο Κολομβιανός δήμαρχος αγκάλιασε τους ανθρώπους (του καρτέλ), γνωστούς ως Μενόρ, Ναντίτο και Φτωχό Αφεντικό. Καταζητούνται από όλον τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της Interpol! Αυτοί οι άνθρωποι μετέφεραν τον Γκουάιδο στον φρουρό (του Κολομβιανού προέδρου), Ιβάν Ντούκε. Οδήγησαν μέχρι το προεδρικό ελικόπτερο, στο στάδιο του Πουέρτο Σνατντέρ», δήλωσε ο Ροντρίγκεζ την Παρασκευή.

Από την πλευρά του Μαδούρο, θεωρείται ήταν ιδέα του Κολομβιανού προέδρου να χρησιμοποιηθούν οι Los Rastrojos για τη μεταφορά του Γκουάιδο από τα σύνορα Βενεζουέλας-Κολομβίας.

Αξίζει να σημειώσουμε την περασμένη εβδομάδα, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα είχε τονίσει σε ραδιοφωνική εκπομπή ότι τον έχουν τραβήξει εκατοντάδες φωτογραφίες με διάφορους ανθρώπους, κατά τη διάρκεια ανθρωπιστικής συναυλίας στα σύνορα με την Κολομβία, στην πόλη της Κουκουτά, και δε γνώριζε ότι κάποιοι από αυτούς είχαν δεσμούς με το καρτέλ των ναρκωτικών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ