Κόσμος

Αυξάνει κι άλλο το Στόλο της η Τουρκία! Eρντογάν: Θέλουμε ισχυρό ναυτικό λόγω γεγονότων στην Μεσόγειο


Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συμμετείχε σε τελετή καθέλκυσης της 4ης κορβέτας τουρκικής ναυπήγησης KINALIADA και ανέφερε: «Τα τελευταία γεγονότα στη Μεσόγειο δείχνουν πως πρέπει να είμαστε ισχυροί και στις θάλασσες».

Ο ίδιος υποστήριξε πως: «με τη βοήθεια του Θεού θα αποκτήσουμε και το δικής μας κατασκευής μαχητικό».

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, η Τουρκία είναι μία από τις 10 χώρες στον κόσμο που μπορεί να κατασκευάσει, να σχεδιάσει και να συντηρήσει πολεμικά πλοία, χρησιμοποιώντας τις δικές τις δυνάμεις.

Όπως είπε, αυτό που γίνεται με τα αμερικανικά F-35, που οι Αμερικανοί αρνούνται να τους τα δώσουν, έχει κάνει την Τουρκία πιο αποφασιστική. «Όπως φτιάξαμε drones και ελικόπτερα, έτσι θα φτιάξουμε και το δικό μας μαχητικό αεροσκάφος. Η ώρα ζυγώνει. Όταν ξυπνούν τον γίγαντα, θα υποστούν και τις συνέπειες», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Τούρκος πρόεδρος ξεκινώντας την ομιλία του για την κορβέτα αναφέρθηκε και πάλι στη ναυμαχία της Πρέβεζας, η οποία αποτέλεσε μία μεγάλη νίκη κατά των εχθρών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και κατέδειξε την ισχύ του πολεμικού ναυτικού σε όλον τον κόσμο. «Μας κάνει υπερήφανους ο στόλος, η πειθαρχία και οι ικανότητες του πολεμικού μας ναυτικού. Αυτά που συμβαίνουν τελευταία στον κόσμο και στη Μεσόγειο είναι σημάδια ότι πρέπει να γίνουμε ακόμη πιο ισχυροί σε κάθε επίπεδο, όπως στη θάλασσα.

Η Τουρκία σήμερα είναι ανάμεσα στις 10 χώρες στον κόσμο που έχει σχεδιάσει και κατασκευάσει με δικές της δυνάμεις πολεμικό πλοίο», διατράνωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προσθέτοντας ότι το πρώτο από τα εθνικά μας πλοία που θα χρησιμοποιήσει πυραύλους Atmaca (γεράκι) θα είναι η κορβέτα Κιναλίαντά. Ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε ότι ο στόχος είναι το 2023 η χώρα να είναι πλήρως ανεξάρτητη στον αμυντικό τομέα.

 

https://www.youtube.com/embed/B9I3qJmIRrI
https://twitter.com/AydinlikGazete/status/1178291078862135297?ref_src=twsrc%5Etfw


Η εγχώριας κατασκευής κορβέτα «Κιναλίαντά» (ελλην. Πρώτη, το όνομα του πρώτου νησιού από τα 4 των Πριγκηπόννησων) έχει μήκος 99,5 μέτρα και πλάτος 14,4 μέτρα, ενώ όλα τα ηλεκτρονικά της συστήματα έχουν σχεδιαστεί από Τούρκους μηχανικούς. Και οι 4 κορβέτες που έχει κατασκευάσει η Τουρκία φέρουν αντίστοιχα τα ονόματα των τεσσάρων νησιών στα Πριγκηπόννησα.

Στο λογότυπο της κορβέτας αναγράφεται το σύνθημα «Αφιερωμένη στη Γαλάζια Πατρίδα», μαζί με ένα πορτρέτο του ιδρυτή της Τουρκίας, Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, την τουρκική σημαία, έναν πύραυλο να εκτοξεύεται από την κορβέτα καθώς κι ένα ελικόπτερο που προσγειώνεται στην κορβέτα. Το νέο πολεμικό πλοίο της Τουρκίας θα είναι εξοπλισμένο με επίσης εγχώριας κατασκευής πυραύλους «Atmaca»

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ