Εσωτερική Ασφάλεια

«Αστακός» η Θεσσαλονίκη για ΔΕΘ 2019: Ενισχύσεις από Αθήνα, κανόνια νερού και προληπτικός έλεγχος σε διαδηλωτές - Αναμένονται μεγάλες συγκεντρώσεις

Σε κλοιό απόλυτου ελέγχου από τις αρχές βρίσκεται σήμερα η Θεσσαλονίκη, ενόψει της ομιλίας Μητσοτάκη στη ΔΕΘ 2019, και υπό το φόβο δράσεων αναρχικών-αντιεξουσιαστών με στόχο τον πρωθυπουργό ή άλλα πολιτικά πρόσωπα.

Στη Θεσσαλονίκη έχουν δραστηριοποιηθεί πάνω από 3.500 αστυνομικοί με ενισχύσεις από την Αθήνα, ενώ θα γίνονται και προληπτική έλεγχοι. Στα πλαίσια των προληπτικών μέτρων της ΕΛ.ΑΣ, μεταφέρθηκαν κανόνια νερού, ενώ θα υπάρχουν και ακροβολισμένοι ελεύθεροι σκοπευτές.

«Αστακός» έχει γίνει η Θεσσαλονίκη για την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΔΕΘ το απόγευμα του Σαββάτου (07.09.2019) στο Βελλίδειο, αλλά και την συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσει την Κυριακή.

Διμοιρίες των ΜΑΤ και από την Αθήνα έχουν φθάσει στην Θεσσαλονίκη προκειμένου να περιφρουρήσουν την ΔΕΘ και να εξασφαλίσουν την ομαλή προσέλευση των επίσημων στην ομιλία του Πρωθυπουργού.

Περίπου 3.500 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός στην Θεσσαλονίκη καθώς αναμενoνται μεγάλες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Με ενδιαφέρον αναμένεται η συγκέντρωση που έχει προαναγγείλει ο αναρχικός χώρος με φόντο την εκκένωση των καταλήψεων στα Εξάρχεια.

Ήδη υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός για την συγκεκριμένη πορεία η οποία από την στιγμή που θα ξεκινήσει θα πλαισιωθεί από δυνάμεις των ΜΑΤ ώστε να αποτραπούν ενδεχόμενα επεισόδια.

Παράλληλα από το πρωί του Σαββάτου (07.09.2019) ειδικές ομάδες αστυνομικών με πολιτικά αλλά και ένστολοι θα πραγματοποιούν προληπτικούς ελέγχους στα άτομα που θα προσέρχονται στην συγκέντρωση στην περιοχή της Καμαρας και μάλιστα στην περίπτωση που θα έχουν στην κατοχή τους παράνομα αντικείμενα (βόμβες μολοτωφ πέτρες κλπ) θα συλλαμβάνονται επί τόπου.

Έφτασαν από Αθήνα τα κανόνια νερού

Και «αύρες», τα γνωστά κανόνια νερού που χρησιμοποιούνται εάν κριθεί απαραίτητο σε περιπτώσεις διαδηλώσεων και συλλαλητηρίων, έφτασαν στη Θεσσαλονίκη από την Αθήνα.

Ήδη από την Πέμπτη πάντως 5 ξεκίνησαν αυξημένες περιπολίες αστυνομικών σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης, ενώ στους δρόμους βρίσκονται δυνάμεις της Τροχαίας και της Δημοτικής Αστυνομίας για τα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, κυρίως, γύρω από τη ΔΕΘ και το ΑΠΘ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ