Ρωσία

Αποτυχημένη προπαγάνδα από τα αμερικανικά ΜΜΕ: Παρουσιάζουν ως κατάσκοπο-"κλειδί" χαμηλόβαθμο υπάλληλο του Κρεμλίνου - Διαψεύδουν CIA και Μόσχα

Τη Δευτέρα, το τηλεοπτικό δίκτυο CNN μετέδωσε ότι οι ΗΠΑ εκμαίευαν πληροφορίες από πηγή κοντά στη ρωσική κυβέρνηση, την οποία (σ.σ. πηγή) κατάφεραν - για λόγους ασφαλείας - να βγάλουν εκτός Ρωσίας το 2017, παράλληλα η CIA χαρακτήρισε το αμερικανικό δημοσίευμα παραπλανητικό και λάθος.

Στην προεδρική διοίκηση της Ρωσίας φέρεται να εργαζόταν ο Όλεγκ Σμολένκοφ, ο οποίος περιγράφεται από αμερικανικό media ως κατάσκοπος της CIA στη Μόσχα.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, διαμήνυσε ότι ο πρώην αξιωματούχος εργαζόταν για λογαριασμό της προεδρικής διοίκησης, χωρίς ωστόσο να αποτελεί «κορυφαίο αξιωματούχο» ή να κατέχει κάποιο υψηλόβαθμο χαρτοφυλάκιο.

Διευκρίνισε δε, ότι ο Σμολένκοφ απολύθηκε πριν από αρκετά χρόνια, ενώ κατά την άσκηση των καθηκόντων του – για όσο διάστημα βρισκόταν στην προεδρική διοίκηση – ουδέποτε συναντήθηκε ή είχε επαφές με τον πρόεδρο Πούτιν.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, το τηλεοπτικό δίκτυο CNN μετέδωσε ότι οι ΗΠΑ εκμαίευαν πληροφορίες από πηγή κοντά στη ρωσική κυβέρνηση, την οποία (σ.σ. πηγή) κατάφεραν - για λόγους ασφαλείας - να βγάλουν εκτός Ρωσίας το 2017.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, το συγκεκριμένο άτομο ήταν ένας από τους πλέον υψηλόβαθμους πληροφοριοδότες των ΗΠΑ εντός της ρωσικής κυβέρνησης.

Σε κάθε περίπτωση, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, υποστήριξε ότι ουδέποτε έχει συναντήσει τον φερόμενο πληροφοριοδότη των ΗΠΑ, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θέλει να σχολιάσει φήμες.

Το σχετικό δημοσίευμα έσπευσε να διαψεύσει και ο Λευκός Οίκος, ο οποίος έκανε λόγο για «αναληθές» και «δυνητικά επικίνδυνο» ρεπορτάζ. Για «ψευδές» και «επικίνδυνο» δημοσίευμα έκανε λόγο και η CIA.

«Το αφήγημα του CNN ότι η CIA έλαβε αποφάσεις ζωής ή θανάτου, βασιζόμενη σε οτιδήποτε άλλο, πέραν αντικειμενικής ανάλυσης και ηχητικών στοιχείων, είναι απλώς ψευδές» δήλωσε ο υπεύθυνος δημοσίων υποθέσεων της CIA.

Ο Σμολένκοφ, ο οποίος στο παρελθόν είχε υπηρετήσει στη ρωσική πρεσβεία στις ΗΠΑ, εξαφανίστηκε με την οικογένεια του, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Μαυροβούνιο, το 2017.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, λίγο αργότερα ο πρώην διπλωμάτης εντοπίστηκε σε κάποια άλλη χώρα, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση για το συμβάν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...